Conopida gratinata

Postat de Sidy in Mancaruri de legume
15 Sep 2011 | 8036 vizualizari
Conopida gratinata

O rețetă foarte ușoară, indicată chiar și pentru incepatoare în ale bucătăriei care vor să-și uimească prietenii. Este o mâncare fină, în care conopida și usturoiul se întâlnesc la fix cu cascavalul si smantana...

Ingrediente

  • 1 conopida potrivit de mare
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 200 g cascaval
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 linguri ulei(unt)
  • 1 lingura pesmet
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute(optiomal)
  • un cub concentrat de supa

Mod de preparare

Conopida se curata de cotoare si frunze, se desface in buchetele ,se spala si se tine în apa rece cu sare, dupa care se fierbe.

Dupa ce s-a fiert, rasturnam apa si din ouale batute, usturoiul taiat matunt, 150 g cascaval ras, smantana si mararul verde tocat, facem un sos.Il asezonam dupa gust.

Ungem o forma termorezistenta cu unt(ulei) si o presaram cu pesmet.

Conopida se aseaza in vasul uns si peste ea rasturnam sosul format.

Deasupra radem cascaval si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 40 de minute pina cand prinde o crusta aramie deasupra.

Portionam conopida si se poate servi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Postat de oanapl

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și...

Citeste continuarea

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Postat de andaoana

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonate cam o jumate de ora . Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fioarba. Cand apa a inceput sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2011, 08:34
buna buna
la 15.09.2011, 10:02
foarte utila pentru mine k is incepatoare
la 15.09.2011, 10:39
bine mai arata..poate ii fac mamei..sa vedem ce zice
la 15.09.2011, 11:25
ce bine arata
la 15.09.2011, 12:06
buuuna

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking