Ingrediente
- 1 conopida potrivit de mare
- 4 oua
- 200 ml smantana
- 200 g cascaval
- 4-5 catei usturoi
- 2 linguri ulei(unt)
- 1 lingura pesmet
- 1 legatura marar verde
- sare
- piper
- 1 ardei iute(optiomal)
- un cub concentrat de supa
Mod de preparare
Conopida se curata de cotoare si frunze, se desface in buchetele ,se spala si se tine în apa rece cu sare, dupa care se fierbe.
Dupa ce s-a fiert, rasturnam apa si din ouale batute, usturoiul taiat matunt, 150 g cascaval ras, smantana si mararul verde tocat, facem un sos.Il asezonam dupa gust.
Ungem o forma termorezistenta cu unt(ulei) si o presaram cu pesmet.
Conopida se aseaza in vasul uns si peste ea rasturnam sosul format.
Deasupra radem cascaval si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 40 de minute pina cand prinde o crusta aramie deasupra.
Portionam conopida si se poate servi.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|