Conserva ardei pentru umplut -fara sare

Postat de mihaelar63 in Conserve
26 Mai 2018 | 7576 vizualizari
Conserva ardei pentru umplut -fara sare

 Zilele trecute am ,,periat'' camara si am gasit ardeii pentru umplut pusi la conservat fara sare, doar cu hrean si aspirina. Vine sezonul cruditatilor si  trebuie consumat ce avem prin camara. In preocuparea de a reduce cantitatea de sare, m-a atras mult aceasta idee de conservare. Reteta o stiu de la mama- soacra. Ardeii s-au pastrat fermi, fara sa se inmoaie si am preparat cu ei o buna ciorba de ardei umpluti.

Ingrediente

  • 2 kg ardei pentru umplut
  • 3 buc hrean
  • 2 ardei iuti
  • 2 aspirine

1 borcan mare de 3 l

Mod de preparare

  1. Ardeii se curata cu atentie sa nu se rupa de cotorul care se impinge inauntru si se scot semintele.
  2. Spalati ardeii atat cei pentru umplut ,cat si cei iuti.
  3. Curatati hreanul si-l taiati rondele.
  4. Intr-o oala incapatoare puneti apa pe jumatate si o aduceti la punctul de clocotire. Trageti oala de pe foc.
  5. Adaugati rondelele de hrean in apa clocotita.
  6. Opariti ardeii pentru umplut in apa fierbinte.
  7. Acoperiti cu un capac oala cu ardei si o lasati asa pana a doua zi.
  8. A doua zi scurgeti apa [ ce o pastrati ] de pe ardeii si rondelele de hrean.
  9. In fiecare ardei puneti cate o rondea de hrean.
  10. Pe cat posibil introduceti ardeii mai mici in cei mari pentru a castiga loc.
  11. Claditi ardeii in borcan. Introduceti printre ei felii de ardei iute si restul de hrean.
  12. Infierbantati din nou apa pastrata de la oparirea ardeilor.
  13. Adaugati peste ardeii claditi in borcan apa fierbinte in care ati pus doua aspirine zdrobite.
  14. Infiletati ermetic borcanul si-l puneti sa stea timp de o zi bine invelit intre paturi la dunst.
  15. Pastrati borcanul cu ardei pentru umplut intr-un loc racoros pana la consumare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva ardei pentru umplut -fara sare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem de prune (1)

Postat de RODIMUR

Gem de prune (1)

Se aleg prune mari, coapte și fără defecte. Se curăță de codițe și frunze, se spală, se desfac în jumătăți și se scot sâmburii. Se dau prunele prin mașina de tocat,...

Citeste continuarea

Cas la borcane pentru iarna

Postat de rocsi_1612

Cas la borcane pentru iarna

Casul, asa cum am precizat, bine scurs de zer, il curati putin de coaja ce o are deasupra. Dupa ce i-ati luat coaja, il taiati bucati potrivite. Il dati pe razatoarea cu ochiuri mari, il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2018, 15:53
la 26.05.2018, 16:22
buni
la 26.05.2018, 16:48
Zic sa pun reteta la pastrare...
la 26.05.2018, 17:15
la 26.05.2018, 20:59
Interesant!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking