Conserva de vinete in suc de rosii

Postat de Brindusa in Conserve
27 Aug 2010 | 19262 vizualizari
Conserva de vinete in suc de rosii

Cat am fost in concediu am facut si ceva munca in bucatarie, asa ca sa nu-mi ies din mana :) Cu pozele o duc mai rau, pentru ca nu am din timpul "procesului tehnologic". Pentru inceput vreau sa va arat o conserva ce poate fi folosita iarna, dupa ce adaugi niste ceapa si eventual carne, ca o mancare foarte gustoasa. Eu o fac de ceva ani si este o alternativa foarte buna la vinetele coapte si conservate in congelator.

Ingrediente

  • 3-4 kg vinete, cat de mici gasiti (eu am luat din gradina vinete de 10-15 cm)
  • sucul de la 5 kg rosii (daca ramane, fie il conservi fie il folosesti la o supa de rosii)
  • sare

Mod de preparare

  1.  Spala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele.
  2. Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla (pentru ca oxideaza) si da-le bine cu sare. Lasa-le 4-5 ore acoperite cu un capac peste care ai pus o greutate. In felul acesta iese din vinete sucul amar.
  3. Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender (dupa ce le-ai curatat de codita si alte mizerii)
  4. Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin (cam 30 min din momentul fierberii).
  5. Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin. 
  6. Scurge vinetele si pune-le in borcane de 800 g fara sa apesi prea mult, ca sa fie loc si pentru sucul de rosii.
  7. Toarna sucul de rosii pana sus si inchide bine capacele.
  8. Fierbe borcanele in apa cam 1 ora. Cum se face asta? Pentru ca de data asta borcanele sunt fierbinti, nu se pun in apa rece. Incalzeste niste apa. Intr-o cratita mare si mai inalta pune un strat de 5-6 foi de ziar. Pune borcanele deasupra. Toarna apa calda sa acopere 2/3 din inaltimea borcanelor. Acopera cu un capac mare.
  9. Fierbe la foc mic 1 ora de cand incepe sa fiarba.
  10. Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de vinete in suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Iata cum se pregateste Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor Spăl ăm vinetele în apă rece și le tăi em rondele, de grosimea unui deget. Pune m...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2010, 20:42
Arata foarte bine
la 28.08.2010, 15:47
Si mie-mi place mult cum arata
la 22.09.2012, 17:32
am incercat aceasta reteta si am constatat ca mi-au fiert toate borcanele. Unde am gresit?
la 25.09.2012, 21:33
Nu ai fiert destul sucul de rosii
Nu ai inchis bine borcanele
Nu ai fiert destul borcanele dupa ce le-ai umplut si inchis.

Una din ele a fost sigur. Eu le fac asa an de an si se pastreaza foarte bine.

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking