Zacusca de ciuperci

Postat de divainbucatarie in Zacusca
5 Noi 2010 | 21671 vizualizari
Zacusca de ciuperci

Zacusca soacrei mele are mare cautare printre prietenii nostri. Nu stiu daca ciupercile sau gustul legumelor facute la gratar o fac atat de speciala, dar cu siguranta este una din cele mai bune pe care le-am mancat pana acum. Pentru cei care se inarmeaza cu rabdare (iti ia mult timp sa cureti, sa fierbi, sa pui in borcane), le recomand sa incerce aceasta reteta.

Ingrediente

  • INGREDIENTE
  • 10 kg vinete
  • 10 kg gogosari
  • 15 kg ardei kapia
  • 5 kg ciuperci
  • 3 l suc rosii
  • 2 l ulei
  • 3 kg ceapa alba
  • 1 mana boabe de piper
  • 1 mana de sare
  • 1 plic frunze dafin

Mod de preparare

Coacem pe gratar vinetele, gogosarii si ardeii kapia. Cand ardeii si gogosarii sunt luati de pe foc ii saram pentru a se curata mai usor. Curatam legumele de coaja si le lasam la scurs cateva ore bune. Fierbem ciupercile si apoi le tocam mai grosolan. Taiem ceapa si o calim pana se face aurie si se moaie putin.

Dam prin masina de tocat legumele alternandu-le - o sa ne fie mai usor sa omogenizam compozitia. Adaugam ciupercile, sosul de rosii, uleiul si condimentele. Vom amesteca bine, astfel incat compozitia sa fie omogena. Punem la fiert compozitia, la foc mic. Vom amesteca in oala continuu pentru a nu se lipi de fund. Vom sti ca zacusca este fiarta atunci cand devine mai deschisa la culoare si bule de ulei se ridica la suprafata.

Cu 10 minute inainte sa inchidem focul punem borcanele spalate si uscate in cuptor, la foc mic, cu usa intredeschisa, pana sunt fierbinti. Vom turna zacusca in borcanele fierbinti. Punem un varf de cutit de salicil peste zacusca si apoi punem capacul borcanului. Strangem tare sa nu intre aer. Au iesit 49 de borcane de zacusca din cantitatile indicate. Pofta buna!

Au iesit 49 de borcane de zacusca din cantitatile indicate. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu spanac si branzeturi

Postat de merisor67

Lasagna cu spanac si branzeturi

Pentru sosul de roșii este simplu. Amestecăm ketchupul de casă cu zacusca de ciuperci. Aducem amestecul la punctul de fierbere și îl asezonăm cu 2 căței de usturoi răzuiți, frunze...

Citeste continuarea

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. (Va puteti folosi de un robot de bucatarie daca aveti.) Se pune apoi impreuna cu uleiul intr-un tuci mare la foc si se caleste pana cand capata o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2010, 11:46
vreau si eu un borcanel
la 05.11.2010, 11:56
la 05.11.2010, 12:28
yammy, imi place
la 05.11.2010, 12:46
Excelenta, si eu am facut
la 05.11.2010, 12:49

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking