Ingrediente
- INGREDIENTE
- 10 kg vinete
- 10 kg gogosari
- 15 kg ardei kapia
- 5 kg ciuperci
- 3 l suc rosii
- 2 l ulei
- 3 kg ceapa alba
- 1 mana boabe de piper
- 1 mana de sare
- 1 plic frunze dafin
Mod de preparare
Coacem pe gratar vinetele, gogosarii si ardeii kapia. Cand ardeii si gogosarii sunt luati de pe foc ii saram pentru a se curata mai usor. Curatam legumele de coaja si le lasam la scurs cateva ore bune. Fierbem ciupercile si apoi le tocam mai grosolan. Taiem ceapa si o calim pana se face aurie si se moaie putin.
Dam prin masina de tocat legumele alternandu-le - o sa ne fie mai usor sa omogenizam compozitia. Adaugam ciupercile, sosul de rosii, uleiul si condimentele. Vom amesteca bine, astfel incat compozitia sa fie omogena. Punem la fiert compozitia, la foc mic. Vom amesteca in oala continuu pentru a nu se lipi de fund. Vom sti ca zacusca este fiarta atunci cand devine mai deschisa la culoare si bule de ulei se ridica la suprafata.
Cu 10 minute inainte sa inchidem focul punem borcanele spalate si uscate in cuptor, la foc mic, cu usa intredeschisa, pana sunt fierbinti. Vom turna zacusca in borcanele fierbinti. Punem un varf de cutit de salicil peste zacusca si apoi punem capacul borcanului. Strangem tare sa nu intre aer. Au iesit 49 de borcane de zacusca din cantitatile indicate. Pofta buna!
Au iesit 49 de borcane de zacusca din cantitatile indicate. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|