Ingrediente
- 10 copanele de pui (aprox.1 kg)
- 6-8 cartofi
- rosii
- sare
- piper
- boia dulce si iute
- rozmarin
- 1 doza (500 ml) bere bruna
Mod de preparare
Copanelele se spala bine, se verifica sa fie curatate bine de puf si pene, apoi se sterg cu un prosop/servetel uscat. Se cresteaza pe alocuri, apoi se condimenteaza cu sare, piper, boia (am pus si dulce si iute pentru ca berea da carnii o aroma dulceaga) si putin rozmarin (nu am folosit foarte mult rozmarin pentru ca ar fi schimbat gustul dulceag al sosului din bere bruna).
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele de jumatate de centimetru. Se condimenteaza si cartofii si se aseaza in tava alaturi de copanele.
Se varsa berea peste copanele si cartofi apoi se introduce tava in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade.
Se lasa la foc mediu-mic (150-180 grade), se stropesc din cand in cand cu sosul din tava apoi se lasa la foc mic in continuare, pana copanele devin aramii iar berea bruna obtine consistenta unui sos. In ultimele 5-10 minute se intorc copanelele si pe cealalta parte pentru a se rumeni frumos apoi sunt gata de servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu cartofi in sos de bere bruna, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|