Corăbioare de vinete la cuptor

Postat de anomisana in Pui
14 Ian 2012 | 5269 vizualizari
Corăbioare de vinete la cuptor

Tot din toamna cea bogată în legume şi arome, aceste vinete la cuptor`

Ingrediente

  • 2-3 roşii tăiate cuburi
  • 2 cepe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 pulpe de pui
  • 2 vinete potrivite
  • ulei de măsline
  • oregano
  • piper
  • sare
  • boia dulce (sau iute de vă este pe plac)

Mod de preparare

Pulpele  se dezosează şi se curăţă de pieliţe şi tendoane, apoi se taie cuburi şi se amestecă cu oregano, sare, piper, boia şi un strop de ulei, după care se lasă la odihnit câteva minute. Între timp se taie vinetele în două pe lungime şi se scobeşte o parte de miez cu o linguriţă. Apoi se curăţă ceapa şi se toacă nu prea mărunt, după care se căleşte în puţin ulei. Se adaugă carnea cu condimente, iar după câteva minute o parte din miezul scobit al vinetelor şi se lasă să se înăbuşe împreună. Spre sfârşit se adaugă usturoiul zdrobit. Într-un alt vas se amestecă cuburile de roşii cu restul de miez de la vinete şi cu oregano. Compoziţia cu carne se împarte în cele 4 jumătăţi de vânătă, iar deasupra se aşează compoziţia de roşii cu miez de vânătă, apoi se dă la cuptor cam 30 de minute, în funcţie de cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Corăbioare de vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciulama cu pui si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Ciulama cu pui si ciuperci

Copanele le spalam bine, le indepartam tot puful de pe ele. Pieptul de pui il spala si il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt, morcovul il curatam si il taiem rondele....

Citeste continuarea

Piept de pui Buffalo cu sos de branza

Postat de Creatsa

Piept de pui Buffalo cu sos de branza

Pieptul de pui l-am taiat in fasii subtiri si lungi.(aprox 12 bucati) L-am condimentat cu sare,piper ,boiaua dulce si boiaua iute si l-am lasat sa se odihneasca 15 minute. L-am trecut apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2012, 17:10
Tare bune sunt Si eu fac, cand am ocazia
la 14.01.2012, 17:44
de abia astept sa vina vara sa gatesc si eu bunatati cu vinete ca si asta
la 14.01.2012, 18:35
bune bune
la 14.01.2012, 18:55
gustoase
la 14.01.2012, 19:07
sa vina vara

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking