CORABIOARE- fursecuri fragede

Postat de dentistutza in Dulciuri
26 Noi 2011 | 64803 vizualizari
CORABIOARE- fursecuri fragede

Am reteta de ani buni, de la o prietena pe nume... Romania! Nu stiu ce a fost in capul parintilor ei dar stiu ca sotul ei, atunci cand era nervos ii spunea" ...ai grija ca acusi te ating la tricolor! "... Reteta este minunata daca preferi fursecuri fragede care se topesc in gura!

Ingrediente

  • 1 pachet de unt
  • 1 varf de cutit sare fina
  • faina cat cuprinde ca sa nu se lipeasca aluatul de mana
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Untul se taie felii subtiri, se adauga sarea si cam 2 cani faina. Se incepe framantarea-cu mana-si treptat se adauga faina, putin cate putin pana se obtine un aluat potrivit de moale,nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Se formeaza rulouri de grosimea unui deget ( de barbat!) care se pun in tava de copt neunsa.    Cu ajutorul unei furculite se traseaza dungi pe suprafata rulourilor care, astfel, se vor aplatiza usor.  Cu un cutit nezimtat se taie feliute.   Se coc la cuptor incins cam 10-12 minute. Trebuie sa ramana aproape albe. Se scot pe un platou si, fierbinti, se pudreaza cu zahar praf vanilat din belsug. Sunt bune dupa ce se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "CORABIOARE- fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friganele

Postat de Nadyne

Friganele

Taiem painea felii, nu foarte subtiri. Batem ouale bine intr-un castron, adaugam laptele si pliculetul cu zahar vanilinat si amestecam Punem ulei intr-o tigaie la incins. Feliile de paine,...

Citeste continuarea

Desert inghetata de mango si cocos

Postat de katty

Desert inghetata de mango si cocos

Intr-o cratita cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul si amestecam pana se albeste si isi mareste volumul. Adaugam laptele de cocos, omogenizam si punem craticioara la foc mic....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2011, 10:02
servesc una
la 26.11.2011, 10:12
Fetelor, stiti cat sunt de bune ! Eu folosesc deseori acest aluat la cornulete
la 26.11.2011, 10:17
la 26.11.2011, 10:20
bun bun
la 26.11.2011, 10:23
mersi

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking