CORABIOARE- fursecuri fragede

Postat de dentistutza in Dulciuri
26 Noi 2011 | 64844 vizualizari
CORABIOARE- fursecuri fragede

Am reteta de ani buni, de la o prietena pe nume... Romania! Nu stiu ce a fost in capul parintilor ei dar stiu ca sotul ei, atunci cand era nervos ii spunea" ...ai grija ca acusi te ating la tricolor! "... Reteta este minunata daca preferi fursecuri fragede care se topesc in gura!

Ingrediente

  • 1 pachet de unt
  • 1 varf de cutit sare fina
  • faina cat cuprinde ca sa nu se lipeasca aluatul de mana
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Untul se taie felii subtiri, se adauga sarea si cam 2 cani faina. Se incepe framantarea-cu mana-si treptat se adauga faina, putin cate putin pana se obtine un aluat potrivit de moale,nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Se formeaza rulouri de grosimea unui deget ( de barbat!) care se pun in tava de copt neunsa.    Cu ajutorul unei furculite se traseaza dungi pe suprafata rulourilor care, astfel, se vor aplatiza usor.  Cu un cutit nezimtat se taie feliute.   Se coc la cuptor incins cam 10-12 minute. Trebuie sa ramana aproape albe. Se scot pe un platou si, fierbinti, se pudreaza cu zahar praf vanilat din belsug. Sunt bune dupa ce se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "CORABIOARE- fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura rapida cu visine si nuca

Postat de Constelatialeu

Prajitura rapida cu visine si nuca

Intr-un castron punem albusurile cu un praf de sare si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul brun si zaharul valinilat si mixam pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile...

Citeste continuarea

Desert negresa cu afine si nuci - de post

Postat de mirela0911

Desert negresa cu afine si nuci - de post

Intr-un bol se pune bautura de orez. Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat si se amesteca bine pana ce se topeste tot zaharul. Se adauga apoi dulceata, esenta de rom, uleiul iar la final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2011, 10:02
servesc una
la 26.11.2011, 10:12
Fetelor, stiti cat sunt de bune ! Eu folosesc deseori acest aluat la cornulete
la 26.11.2011, 10:17
la 26.11.2011, 10:20
bun bun
la 26.11.2011, 10:23
mersi

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking