Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci

Postat de diaconta in Dulciuri
9 Apr 2013 | 8248 vizualizari
Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci

Pentru că mă cam săturasem de dulciuri sofisticate şi îmi plac dulciurile cu brânză,am decis să mă joc puţin cu o combinaţie de aluat pufos şi brânză dulce de vaci.Si cum văzusem forma aceasta interesantă de „corăbioare”,am zis să încerc să le dau această formă.Sigur că aspectul este altul dacă folosim un aluat nedospit,dar nouă ne-a plăcut mult rezultatul,dar mai ales gustul delicios. Mă gândeam că aş putea face chiar o pască cu forma aceasta. Nu mai spun că a fost cu peripeţii „dulcele” asta,era sa rămân şi fără bunăciune şi să mă ….ard.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • 70 g zahar
  • 270 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 50 g unt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Pentru umplutura:

  • 300 g brânza dulce de vaci
  • 250 g crema Mascarpone
  • 3 linguri zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Zmeura

Pentru finisat:

  • Ou pentru uns
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Am pregatit o maia din drojdie,o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Am lasat sa dospeasca.

Ouale le-am batut cu zaharul.

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,untul topit si racit,ouale batute,aromele si maiaua.

Am framântat un aluat cu laptele caldut,pâna am obtinut un aluat nelipicios si destul de elastic.

A fost suficienta cantitatea de lapte pe care am pus-o,dar în functie de faina folosita,puteti sa mai adaugati sau sa reduceti.Aluatul nu trebuie sa fie nici prea moale dar nici tare.

Am lasat la dospit în loc caldut,fara curenti de aer.

Brânza am amestecat-o cu crema Mascarpone,zaharul si aromele.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,am întins o foaie,am taiat forme rotunde cu un pahar.

Am pus pe fiecare crema de brânza si am adunat-o ca si o barcuţă sau corabioara cum le-am spus.

Le-am asezat de jur împrejurul formei de tarta pe care am tapetat-o cu unt si faina.

Am format cercuri concentrice pâna am umplut tava.

Pe mijloc am format doi trandafirasi ,cam stângaci ce-i drept.

Am pus si  zmeura din loc în loc.

Din aluatul ramas,am facut o împletitura cu brânza si zmeura.

Am mai lasat sa dospeasca în tava 10-15 minute,am uns cu ou si am pus la cuptor pentru 35-40 de minute.

Verificam cu o scobitoare când este copt.

Am pudrat cu zahar si am mâncat cu multa placere.Chiar prea multa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite pufoase reteta cu dulceata de gutui (fara zahar)

Postat de privatelaura

Clatite pufoase reteta cu dulceata de gutui (fara zahar)

Clatite pufoase reteta Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă făina, se...

Citeste continuarea

Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

Postat de eumimi

Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2013, 23:33
Ce faci tu die la ora asta cu asa bunataturi?! De fapt de ce te intreb eu?! Tocmai am si eu in cuptor un chec, il vreau ptr maine dimineata la cafea!
O bunatate ai acolo! a intrat la favorite!!!
la 09.04.2013, 23:35
harnico las=o mai moale cu bunaciunile
la 09.04.2013, 23:35
Wow! Minunata Dia...de revista!
la 09.04.2013, 23:42
ce bine arata
la 09.04.2013, 23:53
yammyyyyyy...vreauuuu

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking