Cordon Bleu crocant

Postat de Sidy in Porc
22 Oct 2012 | 4801 vizualizari
Cordon Bleu crocant

Cordon Bleu este un snitel vienez făcut din piept de pui, pulpa de porc sau de vitel. Povestea spune ca pe vremuri, personaje din inalta societate, aveau obiceiul sa se intalneasca intr-un fel de club al gurmanzilor in scopul cultivarii artei de a manca si bea bine. Ospaturile lor devenisera mai tarziu atat de cunoscute incat aparuse expresia a prepara o reteta "au cordon bleu". Cel mai priceput dintre ei purta un cordon albastru ca semn de recunoastere a cunostiintelor in domeniu. Adica o bucatarie de inalta clasa....

Ingrediente

  • 8 felii pulpa porc
  • 8 felii sunca
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri malai
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pregatim feliile de carne exact ca pentru snitele, adica le batem pentru a se fragezi , dupa care le condimentam cu sare si piper .

Feliem cascavalul si sunca cu o latime de 2 cm.

Suprapunem apoi feliile de sunca cu cele de cascaval, alternativ.

Pregatim  fiecare cordon bleu, punand pe fiecare bucata de carne cate o gramajoara de cascaval cu sunca.Rulam cu grija fiecare cordon bleu ca pe sarmale si apoi il fixam cu scobitori ,daca este nevoie.

Tavalim fiecare rulou prin faina amestecata cu malai si o lingurita de boia, apoi il trecem prin ou batut si la sfarsit il acoperim complet cu pesmet.

Punem uleiul la incins si coacem rulourile bine , pe toate partile, la foc mic.

Servim alaturi de piure de cartofi si salata de ardei copti.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon Bleu crocant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

Postat de merisor67

Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

Mai intai pregatim costita, o spalam si o fierbem in apa cat sa o acopere, iar dupa ce atinge punctul de fierbere, scurgem apa, o spalam din nou si o punem la fiert tot in apa cat sa o acopere....

Citeste continuarea

Mamaliga cu robiola si carne la cuptor

Postat de caroline

Mamaliga cu robiola si carne la cuptor

Carnea taiata in bucati mai mici , o spalam si o punem intr-o tigaie antiaderenta cu 1-2 linguri de ulei.Lasam la foc iute pana ce carnea se rumeneste pe toate partile dupa care adaugam ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2012, 09:03
Bun bun
la 22.10.2012, 09:22
gustos
la 22.10.2012, 09:25
ce mancare buna faci tu Sidy
la 22.10.2012, 09:36
ce imi place
la 22.10.2012, 09:37
super

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking