Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
28 Mar 2014 | 4157 vizualizari
Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov

Ingrediente

Aluat:

  • 400 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • 150 gr.cascaval ras
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura seminte de in
  • putina apa calduta (cca 50 ml.)
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei

Umplutura:

  • 250 gr, ciuperci champignion
  • 250 gr. ciuperci de roua
  • 3 linguri de ulei
  • 250 gr. cartofi fierti dati pe razatoare
  • 1 legatura de leurda proaspata
  • 1 morcov mare
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu zaharul sarea si apa calduta.

Adaugam untul, cascavalul ras si semintele de in.

Amestecam, punem faina si uleiul, framantam aluatul pana cand devine elastic si se poate intinde usor.

Lasam aluatul acoperit pentru a-l feri de curenti si trecem la prepararea umpluturii:

-Fierbem 3-4 cartofi in coaja, apoi ii dam pe razatoarea fina;

-Curatam si spalam ciupercile, le taiem marunt si le sotam in 3 linguri de ulei;

-Condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi lasam amestecul sa se raceasca

Rupem cate o bucata de aluat dospit (de marimea unei portocale), o intindem pe masa infainata si o impartim in 8 (vezi foto!)

Asezam pe fiecare bucata de aluat cate o fasie de morcov crud, o frunza de leurda si cate o lingurita de amestec de ciuperci cu cartofi.

Rulam cornuletele, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pana se rumenesc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Retete similare

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

Postat de privatelaura

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

Se cerne făina, se adaugă untul tăiat cubulețe și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu...

Citeste continuarea

Mousse de somon cu crema de branza Delaco

Postat de AlexTeacher

Mousse de somon cu crema de branza Delaco

Taie somonul felii subtiri si pune-l intr-un bol; Adauga marar deasupra urmat de crema de branza cu verdeturi, Delaco; Pune apoi fresh-ul de portocale, piperul si blendeaza totul;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2014, 21:32
la 28.03.2014, 21:35
la 28.03.2014, 21:38
iar vine fata asta sa ma innebuneasca cu saraturile ))
la 28.03.2014, 21:39
la 28.03.2014, 21:47
Bune!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking