Ingrediente
- 500 gr faina ,
- 250 gr unt ,
- un plic drojdie ,
- 3 linguri zahar ,
- 2 zahar vanilat ,
- 3 lg cacao ,
- doua oua,
- un galbenus ,
- rahat ,
- nutella ,
- cocos ,
- zahar pentru sirop ,
- apa .
Mod de preparare
Adaugam faina intr-un vas, punem zaharul, zaharul vanilat, apa calda, 2 oua batute cu furculita, drojdia si untul. Amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mana pana se formeaza un aluat elastic. Impartim aluatul in doua parti egale. Peste o parte adaugam 3 lg cacao si framantam pana aluatul prinde o culoare uniforma. Lasam aluatul la dospit acoperit aprox 40 de minute in loc cald.
Cand aluatul a dospit impartim atat aluatul alb cat si cel colorat in 4 bucati. Se ia cate o bucata din fiecare aluat si se intinde in foaie subtire. Se pune peste foaia colorata, foaia alba si se taie in forma de triunghi. Se pune pe fiecare triunghi cate o bucata de rahat, apoi se ruleaza. Se pun in tava acoperita cu foaie de copt. Preincalzim cuptorul la 18 grade si se dau cornuletele la copt pentru cca 15-20 minute. Se lasa la racit.
Eu am facut siropul cu 15 minute inainte ca cornurile sa fie gata. Punem intr-o oala 5 linguri de apa, dam la foc mic. Dupa cca 3 minute adaugam 4 linguri de zahar, lasam sa se topeasca, iar la sfarsit adaugam cocos. Lasam la racit.
Cand s-a racit dam cornuletele prin sirop si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|