Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie

Postat de panacris in Dulciuri
5 Dec 2012 | 3814 vizualizari
Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie

De cand am vazut cornuletele la Gaby, mi s-a facut o pofta teribila. Am mai preparat aceste cornulete acu' veo 10 ani, si mi-am reamintit gustul fraged si crocant. Multumesc Gaby :-* Ca sa adaug si eu ceva inedit acestei retete, am folosit ptr umplutura, dulceata de sfecla rosie de la Bunica ( vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html), multumesc, inca odata, Bunica >:D< Nu in ultimul rand m-am gandit si la cei care postesc sa le daruiesc ceva dulce si gustos!

Ingrediente

  • faina alba de grau 500 g,
  • · zahar tos o lingura,
  • · ulei de floarea soarelui 1 cana,
  • · bors din tarate 1 cana,
  • · sare iodata 1/2 lingurita,
  • · drojdie uscata 1 pliculet,
  • · zahar vanilinat 2 pliculete,
  • · gem de sfecla rosie sau rahat, pentru umplut,
  • · nuca macinata 50 g,
  • · zahar pudra.

Mod de preparare

Intr-un vas inalt se amesteca uleiul, borsul si drojdia. Se omogenizeaza foarte bine cu mixerul, apoi se adauga sarea, zaharul tos, zaharul vanilinat si faina amestecand usor pana se incoproreaza toate ingredientele si se obtine un aluat elastic, nelipicios. Se strange aluatul intr-o bila mare, se aplatizeaza cu sucitorul, pana se obtine o foaie de cca 1 cm grosime. Se taie dreptunghiuri potrivite, se pune pe fiecare bucata dulceata de sfecla rosie de la Bunica ( vezi reteta aici:  http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html ) , alternandu-se cu bucatele de rahat colorat, se presara apoi nuca peste, ele, se ruleaza cornuletele in diagonal. Apoi se pun intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, se pun la copt in cuptorul preincins, cca. 15 minute la foc potrivit. Dup ace se coc, se scot din cuptor se lasa la racorit si apoi se dau prin zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cornulete cu dulceata si nuca

Postat de sufletista

Cornulete cu dulceata si nuca

Intr-un bol se cerne faina se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, un praf de sare,praful de copt. Adaugam untura si amestecam pana obtinem frimituri de faina amestecata cu unt, apoi...

Citeste continuarea

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Cerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati. Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2012, 20:01
Interesantă combinaţie, minunat gust
la 05.12.2012, 20:01
Sunt atat de bune cornulete cu bors..Grozave
la 05.12.2012, 20:02
ce faine
la 05.12.2012, 20:04
la 05.12.2012, 20:04
cam bune

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking