Cornulete cu branza picanta

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
13 Sep 2014 | 5143 vizualizari
Cornulete cu branza picanta

Ingrediente

Aluat:

  • cca 500 gr faina alba
  • Sare dupa gust
  • 1/2 pachetel drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • Putin zahar
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 lingura seminte de mac
  • 2 linguri ulei

Umplutura:

  • 1 cutie de 200 gr. branza tartinabila picanta (cu chili)
  • cca 100 gr.branza telemea
  • 1 lingura iaurt

Pentru uns:

  • 1 ou amestecat cu 3 linguri de lapte
  • seminte de in

Mod de preparare

Branza telemea se trece pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se amesteca cu 1 lingura de iaurt si 1 cutie de 200gr. branza picanta.

Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac.

Faina proaspat cernuta se adauga peste amestecul obtinut, la final adaugam ulei si framantam aluatul pe care-l vom lasa pentru cel putin 30 minute acoperit,la dospit, in loc ferit de curenti.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Rupem cate o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis, o intindem pe masa de lucru infainata, impartim aluatul in 8 cu ajutorul unui pinten.

La baza fiecarei bucati obtinute punem cate olingura de amestec de branza, apoi rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem cornuletele cu ou batut cu lapte, presaram seminte de in,apoi dam tava la copt pentru 30 minute (coacere cu ventilatie).

Scoatem cornuletele pufoase si rumene din cuptor, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu branza picanta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec aperitiv cu branza si loboda

Postat de simona72

Chec aperitiv cu branza si loboda

Mixam albusurile cu sare pana obtinem o bezea tare. Adaugam treptat galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire ca la maioneza. Iaurtul lasat la temperatura camerei il adaugam in 2-3 transe la...

Citeste continuarea

Aperitiv crema de branza cu somon

Postat de gurita_ta2005

Aperitiv crema de branza cu somon

Somonul se taie bucati mici, se amesteca cu ceapa tocata, piper si ulei de masline, se lasa peste noapte la macerat. Pe o farfurie se pune un inel rotund pentru forma, punem crema de branza, o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2014, 08:08
Yammy!
la 13.09.2014, 08:34
Bune!!!
la 13.09.2014, 08:39
Woww ! ce bine merg la aperitiv
la 13.09.2014, 08:51

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking