Ingrediente
- Pentru cornuri avem nevoie de :
- 500 g faina
- 100 g zahar
- 100 g unt topit
- 1 ou + 1 galbenus
- 25 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
- 200 ml lapte
- coaja rasa de lamaie
- in plus:
- nutella
- 1 galbenus de ou pentru uns
Mod de preparare
Pentru inceput vom desface drojdia in laptele caldut, amestecata cu o lingura de zahar si una de faina.Lasam sa creasca maiaua cel putin 10 minute la loc calduros, pana se umfla.
Separat amestecam faina cu restul ingredientelor ( in afara de unt ), dupa care adaugam incet maiaua si framantam pana se omogenizeaza aluatul.
Dupa care adaugam untul topit si framantam din nou, aici o sa mai aveti nevoie de putina faina, trebuie sa iasa un aluat moale, nelipicios.
Lasam aluatul la caldura 1 ora.
Dupa ce a crescut intindem o foaie cat de cat rotunda pe masa de lucru, pe care am uns-o cu ulei, o taiem in 4 parti egale, apoi fiecare parte in 2.
Punem nutella pe partea mai mare si incepem sa rulam.
Aici aveti explicat mai bine cum trebuie procedat cu impartirea aluatului
Le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si le mai lasam inca 20 de minute sa mai creasca, dupa care le ungem cu galbenus de ou si le bagam la cuptorul preincalzit cca 15-20 de minute.
Sunt gata cand incep sa-si schimbe culoarea, nu le lasati prea mult pentru ca se vor intarii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|