Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat

Postat de Valclaudia in Dulciuri
2 Apr 2014 | 5554 vizualizari
Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat

Ingrediente

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde (aprox.800 gr)
  • 1 cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1,5 lingura pudra de roscove
  • cca 400-500 gr. rahat colorat
  • 200 gr zahar pudra (pentru pudrat)

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu zaharul vanilat si praful de sare pana devine lichida.

Adaugam pudra de roscove, apoi 1 cana de ulei+1 cana de apa minerala (la temperatura camerei).

Punem faina peste amestecul de lichide si framantam un aluat elastic pe care-l lasam cca 1 ora la dospit in loc ferit de curenti (eventual acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie).

Dupa scurgerea timpului de dospire rupem bucati din aluat (de marimea unei mingi de tenis), intindem aluatul pe masa delucru infainata si il impartim in 8 triunghiuri.

La baza fiecarei bucatele de aluat asezam cate o bucatica de rahat, rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor la temperatura moderata pana se rumenesc frumos!

Le scoatem din cuptor si asa fierbinti le asezam intr-o punga in care am pus zaharul pudra; scuturam usor punga sa se pudreze uniform cornuletele pe toata suprafata, le asezam pe un platou si dupa racire servim cornuletele alaturi de o cana de ceai...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu jeleu de piersici

Postat de sufletista

Tort cu jeleu de piersici

Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu cacao si...

Citeste continuarea

Desert chec combinat

Postat de Constelatialeu

Desert chec combinat

Mai intai tapetam 2 tavi de cozonac cu hartie de copt, sa le avem pregatite cand compozitia este gata. Separam galbenusurile de albus. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2014, 19:28
Mie mie, le vreau eu pe toate
la 02.04.2014, 19:33
bune
la 02.04.2014, 19:34
la 02.04.2014, 19:45
Nu am folosit niciodata pudra de roscove,trebuie sa incerc si eu ca am auzit ca-i buna.Acum vreau vreo cateva de la tine
la 02.04.2014, 19:47

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking