Cornuri aromate cu gem si nuca sau branza

Postat de Alinutza80 in Dulciuri
1 Sep 2012 | 14152 vizualizari
Cornuri aromate cu gem si nuca sau branza

Ingrediente

Pentru maia:

  • 400 ml lapte
  • 1 lg zahar
  • 20 gr drojdie uscata (sau un cub de drojdie proaspata)
  • 250 gr faina

Pentru aluat:

  • 2 kg faina(cat cuprinde)
  • 1 l lapte
  • 300 gr zahar
  • 3 zahar vanilat
  • 1 lingurita cu varf coaja de lamaie
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 1 ceasca ulei

Pentru umplutura de gem:

  • gem de prune sau de care aveti si preferati
  • nuca tocata

Pentru umplutura de branza:

  • 300 gr branza
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 1 zahar vanilat

Pentru uns:

  • 1 ou

Mod de preparare

Maiaua se pregateste asa:

se incalzeste putin laptele cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se pregateste asa:

se pune intr-un castron faina cu un praf de sare, peste care se pun maiaua, ouale batute si apoi laptele incalzit impreuna cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Laptele se toarna putin cate putin si se framanta. Dupa ce se incorporeaza toata faina se pune ulei putin cate putin in mana si se framanta pana se desface aluatul de pe vasul in care se framanta. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut aproximativ 30 min.(trebuie tinut intr-un loc mai cald).

Se pune cuptorul la incalzit la 150 grade.

Intre timp se face umplutura.

Pentru umplutura de gem se amesteca gemul cu nuca, iar pentru umplutura de branza se amesteca intr-un castron branza sfarmata cu ouale, ouale, zaharul si zaharul vanilat.

Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 4 bile, apoi se intinde o foaie de aproximativ 1 cm grosime, se taie patrate, iar pe fiecare patrat se pune umplutura si se da forma de corn.

Intr-un castronel se bate oul pentru uns.

Se pun pe o tava unsa cu ulei si se ung cu ou pe deasupra.

Se lasa la copt pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri aromate cu gem si nuca sau branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

Postat de Ksenya

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

  Cu ajutorul unui robot de bucatarie   se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de   2-3 minute.  Se adauga sarea si ouale  s i coaja de...

Citeste continuarea

Placinta rustica cu mere

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta rustica cu mere

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2012, 14:35
eu vreau cu gem si cu nuca
la 01.09.2012, 14:36
la 01.09.2012, 15:14
Sigur Timea iti trimit unul cu gem si nuca
la 01.09.2012, 15:14
MotanLaOale
la 01.09.2012, 15:48
timea,credeam ca le ceri pe cele cu branza,lasa ca le vreau eu pe alea

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking