Cornuri cu alune de padure si nuca

Postat de babi5 in Prajituri
19 Noi 2014 | 4357 vizualizari
Cornuri cu alune de padure si nuca

Azi am facut dintr-un kg faina cornulete de aperitiv reteta am scris-o cu ceva vreme in urma si dintr-un kg de faina aceste delicioase cornuri, m-am inspirat din reteta Deliei de galuste am respectat in mare parte ingredientele, doar ca eu am dublat cantitatea si am schimbat umplutura si la ulei am ramas doar la 100 ml.Si vreau sa spun ca sunt o bunatate si am pus trei sfert din cantitate alune de padure.Multumesc Delia draga

Ingrediente

  • 1 kg faina de calitate superioara
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura razatura de lamie
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 300 ml lapte
  • 1 iaurt(140 ml)0% grasime
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 oua
  • 300 gr. zahar
  • 250 gr alune de padure
  • 100 gr.nuca

Mod de preparare

Faina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut.

Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi adaugam galbenusurile de ou , 100 gr zahar,  iaurtul si  inca 100 ml lapte caldut, punem si razatura de lamie si incepem sa framintam bine.

Catre finalul framintatului adaugam si uleiul caldut, il adaugam treptat, si framintam pina mina ramine curata( fara aluat pe ea).

Acoperim cu un servet de bucatarie si lasam la crescut intr-un loc cald si ferit de curent. Intre timp macinam alunele si nuca, lasam deoparte 5 linguri de nuca si alune macinate si amestecam cu trei linguri de zahar( prin acest amestec vin trecute cornurile).

Restul de alune si nuca amestecam cu zaharul ramas, zaharul vanilat si laptele ramas fierbinte, amestecam  bine si lasam la o parte.

Cind aluatul a crescut  bine rupem cite o bucata de marimea unei mingi mici framintam un picut, si intindem  aluatul sub forma de cerc, apoi impartim cercul in patru obtinind patru triunghiuri.

Fiecare triunghi impartit in trei sau patru( urmariti imaginile)la baza fiecarui triunghi se pune cite o lingurita plina de umplutura  apoi rulam catre virf.

Repetam operatiunea pina terminam  aluatul.Apoi fiecare cornulet il trecem prin amestecul de nuca si alune macinate cu zahar  si le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.

Lasam 10 minute sa mai creasca apoi introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35- 40 min.Cind sunt rumenite bine le scoatem, se pot servi si calde si reci.Am obtinut din compzitia folosita produs  finit 2  tavi si jumatte de 45/40 cm .

Am scris-o cu mare drag pentru doritori sa va fie de folos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu alune de padure si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete cu nuca si gem

Postat de papabundetot

Cornulete cu nuca si gem

Intr-un castron mare am pus faina,sarea,zaharul,uleiul si o parte din lapte,incalzit putin. Intr-un castronel am pus drojdia,putin zahar si faina,lapte 3-4 linguri,am amestecat si am lasat 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2014, 17:11
Foarte bune !
la 19.11.2014, 17:14
Multumesc Aurelia07_07
la 19.11.2014, 17:23
foarte bune
la 19.11.2014, 17:31
ia uite, Babi face cornuri delicioase...toata lumea are treab ape aici , numai eu somez la birou
la 19.11.2014, 17:32
place

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking