Cornuri cu gem de cirese

Postat de andaoana in Prajituri
29 Ian 2014 | 12524 vizualizari
Cornuri cu gem de cirese

Bune la pachet

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 0.5 l lapte
  • 15 gr drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • gem (de care va place)
  • 1 ou

Mod de preparare

 

Faina o cernem

 Incalzim 250 ml lapte , sa fie caldut nu foarte cald, si dizolvam drojdia , zaharul si 2-3 linguri de faina .

 Acoperim vasul cu un prospop si lasam la loc cald sa creasca cam 15 minute

 Restul de faina o punem intr-un vas mai mare si facem in mijloc o gropita.

 Turnam laptele cu drojdia , adaugam uleiul si framantam , adaugam treptat si restul de lapte.

 In functie de faina s-ar putea sa mai aveti nevoie de lapte , sau sa nu-l folositi pe tot.

 Trebuie sa obtinem un aluat dens care se desprinde de maini .

 Acoperim din nou si lasam pana isi dubleaza volumul .

 Cu sucitorul intindem foaia de aluat pe masa de lucru presarata cu faina, facem o foaie cam de 0.5 cm grosime .

 Taiem in patratele 10x10 , punem intr-o parte o lingurita de gem , si pe partea opusa taiem cu cutitul niste fasii .

 Rulam si apasam marginile ca sa nu iasa compozitia  in timpul coacerii .

 Repetam operatiunea pana terminam.

 Asezam cornurile astfel formate in tavi si acoperim tavile cu un prosop .

 Cand cuptorul este cald , ungem cornurile cu o pensula pe care o inmuiem intr-un ou batut cu furculita .

 Dam la cuptor pentru 30 minute , la 180 grade .

 Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri pufoase cu gem de cirese

Postat de caroline

Cornuri pufoase cu gem de cirese

Punem intr-un pahar drojdia uscata, zaharul,150 ml lapte caldut si 2-3 linguri cu faina. Amestecam usor si lasam la dospit circa 10 minute. Pana ce drojdia s-a umflat si a facut spuma. ...

Citeste continuarea

Cornuleţe şi pâinici cu gem şi stafide

Postat de diaconta

Cornuleţe şi pâinici cu gem şi stafide

Am facut o maia din drojdie,o lingurita zahar,putina faina si putin lapte caldut. Untul l-am pus in lapte împreuna cu zaharul si l-am pus pe foc pâna s-a topit untul. Am cernut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2014, 12:00
Tare bune
la 29.01.2014, 12:01
la 29.01.2014, 12:06
Ce bune trebuie să fie, mai ales fierbinţi.
la 29.01.2014, 12:07
Ce rumene si frumoase sunt,delicioase
la 29.01.2014, 12:10
ar merge cu o cana de lapte , nu

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking