Cornuri cu gem de cirese

Postat de andaoana in Prajituri
29 Ian 2014 | 12561 vizualizari
Cornuri cu gem de cirese

Bune la pachet

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 0.5 l lapte
  • 15 gr drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • gem (de care va place)
  • 1 ou

Mod de preparare

 

Faina o cernem

 Incalzim 250 ml lapte , sa fie caldut nu foarte cald, si dizolvam drojdia , zaharul si 2-3 linguri de faina .

 Acoperim vasul cu un prospop si lasam la loc cald sa creasca cam 15 minute

 Restul de faina o punem intr-un vas mai mare si facem in mijloc o gropita.

 Turnam laptele cu drojdia , adaugam uleiul si framantam , adaugam treptat si restul de lapte.

 In functie de faina s-ar putea sa mai aveti nevoie de lapte , sau sa nu-l folositi pe tot.

 Trebuie sa obtinem un aluat dens care se desprinde de maini .

 Acoperim din nou si lasam pana isi dubleaza volumul .

 Cu sucitorul intindem foaia de aluat pe masa de lucru presarata cu faina, facem o foaie cam de 0.5 cm grosime .

 Taiem in patratele 10x10 , punem intr-o parte o lingurita de gem , si pe partea opusa taiem cu cutitul niste fasii .

 Rulam si apasam marginile ca sa nu iasa compozitia  in timpul coacerii .

 Repetam operatiunea pana terminam.

 Asezam cornurile astfel formate in tavi si acoperim tavile cu un prosop .

 Cand cuptorul este cald , ungem cornurile cu o pensula pe care o inmuiem intr-un ou batut cu furculita .

 Dam la cuptor pentru 30 minute , la 180 grade .

 Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornuri pufoase cu gem de cirese

Postat de caroline

Cornuri pufoase cu gem de cirese

Punem intr-un pahar drojdia uscata, zaharul,150 ml lapte caldut si 2-3 linguri cu faina. Amestecam usor si lasam la dospit circa 10 minute. Pana ce drojdia s-a umflat si a facut spuma. ...

Citeste continuarea

Cornuleţe şi pâinici cu gem şi stafide

Postat de diaconta

Cornuleţe şi pâinici cu gem şi stafide

Am facut o maia din drojdie,o lingurita zahar,putina faina si putin lapte caldut. Untul l-am pus in lapte împreuna cu zaharul si l-am pus pe foc pâna s-a topit untul. Am cernut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2014, 12:00
Tare bune
la 29.01.2014, 12:01
la 29.01.2014, 12:06
Ce bune trebuie să fie, mai ales fierbinţi.
la 29.01.2014, 12:07
Ce rumene si frumoase sunt,delicioase
la 29.01.2014, 12:10
ar merge cu o cana de lapte , nu

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking