Cornuri cu rahat

Postat de pity19 in Dulciuri
16 Mai 2014 | 3004 vizualizari
Cornuri cu rahat

Si .. de data asta cel care mananca dulciurile mele a si ajutat! :)

Ingrediente

Am folosit :

  • 1 kg faina
  • 150 gr unt ( sau margarina )
  • 1 ou
  • 2 plicuri drojdie
  • 2 linguri zahar
  • o lingura sare
  • 300-350 apa calda

Umplutura :

  • rahat
  • nutella ( eu am umplut cateva )

Ptr uns :

  • 1 ou
  • 5 linguri lapte rece

Mod de preparare

Aluatul : Punem faina intr-un vas , drojdia ( nu trebuie dizolvata ) , zaharul , sarea , oul si untul pe care l-am topit , cu o paleta de lemn amestecam dupa care incepem sa adaugam apa , putin cate putin , trebuie sa rezulte un aluat moale si pufos dar nu lipicios! Lasam la odihnit aprox 40-50 minute , vasul il acoperim cu un prosop curat!

Rahatul  il taiem in functie de preferinte , eu l-am taiat feliute marisoare!

Cand aluatul s-a dublat rupem o bucata din el si intindem cu sucitorul pe masa tapetata cu faina , cu o farfurie dam forma rotunda , cu un cutit taiem triunghiuri , pe fiecare punem cate o bucata - doua de rahat , rulam dinspre colturi spre varf si punem in tava tapetata cu hartie de copt , ungem fiecare corn cu oul batut amestecat cu laptele!

Lasam la cuptorul preincalzit cca 30-40 minute la 180 gr!

Cand s-au copt pudram cu zahar si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea. Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2014, 22:57
la 17.05.2014, 22:18

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking