Ingrediente
Am folosit :
- 1 kg faina
- 150 gr unt ( sau margarina )
- 1 ou
- 2 plicuri drojdie
- 2 linguri zahar
- o lingura sare
- 300-350 apa calda
Umplutura :
- rahat
- nutella ( eu am umplut cateva )
Ptr uns :
- 1 ou
- 5 linguri lapte rece
Mod de preparare
Aluatul : Punem faina intr-un vas , drojdia ( nu trebuie dizolvata ) , zaharul , sarea , oul si untul pe care l-am topit , cu o paleta de lemn amestecam dupa care incepem sa adaugam apa , putin cate putin , trebuie sa rezulte un aluat moale si pufos dar nu lipicios! Lasam la odihnit aprox 40-50 minute , vasul il acoperim cu un prosop curat!
Rahatul il taiem in functie de preferinte , eu l-am taiat feliute marisoare!
Cand aluatul s-a dublat rupem o bucata din el si intindem cu sucitorul pe masa tapetata cu faina , cu o farfurie dam forma rotunda , cu un cutit taiem triunghiuri , pe fiecare punem cate o bucata - doua de rahat , rulam dinspre colturi spre varf si punem in tava tapetata cu hartie de copt , ungem fiecare corn cu oul batut amestecat cu laptele!
Lasam la cuptorul preincalzit cca 30-40 minute la 180 gr!
Cand s-au copt pudram cu zahar si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|