Ingrediente
- 800gr. faina cernuta
- 2 oua intregi + 2 galbenusuri amestecate cu zahar sau miere pt. uns
- 400 ml lapte caldut (in care dizolvam zaharul)
- o cana de zahar
- 3/4 cubulet de drojdie din cel de 50 gr. (40 gr.)
- 1/2 pachet de unt topit
- putina sare (un varf de lingurita)
- arome (coaja de lamaie, vanilie, rom).
Mod de preparare
N-am mai facut maia, am amestecat pur si simplu toate ingredientele pana am obtinut un aluat de cozonac. L-am framantat bine ajutandu-ma de untul topit, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la dospit, la caldura, cam 30 minute.
Pe suprafata de lucru am presarat putina faina si am intins aluatul in forma rotunda, l-am portionat in opt triunghiuri, am pus rahat si am rulat fiecare triunghi sub forma de corn. Am pus cornurile in tava pe hartie de copt, le-am lasat sa mai creasca si acolo cam 20 min., le-am uns cu galbenusul de ou si le-am copt la foc moderat.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 16 cornuri (coca impartita in doua, fiecare parte intinsa in forma rotunda si taiata in 8 triunghiuri).
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|