Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece

Postat de postavaru in Aperitive / Garnituri
2 Noi 2010 | 13278 vizualizari
Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece

by Laura Laurentiu, cu mici modificari

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g unt sau margarina rece
  • 1 ou
  • 175 ml iart
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar (80 g zahar pentru varianta dulce)
  • 1 lingurita rasa drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 150 g cas
  • 60 g cascaval
  • 2 oua
  • sare
  • Pt uns:
  • 1 ou batut
  • cascaval ras

Mod de preparare

Se dizolva drojdia impreuna cu zaharul in 1-2 linguri de apa si se lasa sa stea 5-10 minute.

Se amesteca untul rece cu faina pana capata un aspect nisipos.

Se adauga oul, iaurtul si drojdia iar la final sarea. Se framanta bine, pana nu se mai lipeste de maini.

Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 3 ore.

Umplutura:

Se zdrobeste casul cu furculita (sau se da pe razatoare. Se amesteca bine cu ouale si se adauga sarea si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Dupa ce a dospit se pune aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie cu o grosime de 5-7 mm. Se taie triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune o lingurita de branza si se ruleaza de la baza spre varf..

Se pun cornurile in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou batut si se presara cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Se coc in cuptorul preancalzit, 25 de minute, pana se rumenesc deasupra.

Sunt foarte bune si pufoase si se pot manca atat calde cat si reci.

Data viitoare voi incerca si varianta dulce, umplute cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Trandafiri din aluat cu carne

Postat de Constelatialeu

Trandafiri din aluat cu carne

Mai intai pregatim umplutura .Taiem ardeiul cubulete mici,frunzele de ceapa verde le taiem marunt,apoi le amestecam cu ardeiul si carnea tocata si le punem intr-o tigaie si le calim,pana se...

Citeste continuarea

Aperitiv pungute cu ciuperci

Postat de sufletista

Aperitiv pungute cu ciuperci

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2010, 20:18
Va poftesc la un corn cu branza si o cana de lapte
la 02.11.2010, 22:12
Ce faine sunt!
la 02.11.2010, 22:12
Primaaaaa
la 02.11.2010, 22:13
Oooo,Miha a fost mai iute de piciorlasa ca ajunge pentru amandoua
la 02.11.2010, 22:15
Iaurt am,pofta am,doar reteta imi lipsea suuuuuuper sunt

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking