Cornuri pufoase cu cirese si cocos

Postat de Poliana in Dulciuri
6 Iul 2012 | 3769 vizualizari
Cornuri pufoase cu cirese si cocos

Inca o reteta de post, si tot cu nuca de cocos, care vad ca a cam intrat in categoria ingredientelor des folosite de mine in ultima perioada :P Este un desert care se face destul de repede, iar daca va sperie cuptorul, nicio problema! :P Puneti pe altcineva sa le faca in locul vostru :)) Asadar, va prezint niste cornuri pufoase de post cu umplutura delicioasa de cirese si nuca de cocos...aaaa, umplutura puteti voi s-o schimbati cum doriti, puteti pune nuca, mac, cioco neagra, orice alt gem va place. Eu am ales ceva simplu pentru ca inca eram in posesia unor cirese superbe primite direct de la sursa. Nu. nu le-am cules eu...din pacate anul asta nu am avut ocazia sa ma catar prin cires dupa ele, dar noroc ca le-a cules altcineva pentru mine, si tin sa-i multumesc cu ocazia asta :P

Ingrediente

  • Ingrediente aluat
  • 600 gr faina pt cozonaci
  • 13 gr drojdie proaspata
  • 350 ml lapte de soia
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • 200 gr cirese bine coapte
  • 50 gr nuca de cocos
  • 2 linguri zahar brut
  • Pentru uns
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura lapte de soia

Mod de preparare

Incepem cu ciresele, dada nu cu aluatul de data aceasta. Le spalam bine, le scoatem samburii, apoi le punem intr-un castron, adaugam zaharul si nuca de cocos apoi amestecam bine, si le lasam asa pana in momentul folosirii ca sa se intrepatrunda bine aromele.

Pentru aluat...pregatim un vas incapator, cernem faina si facem o gaura in mijloc. Laptele de soia il incalzim putin, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa stea 10 minute, dupa care punem compozitia in mijlocul fainii si incepem sa framantam. Cand avem un aluat omogen adaugam sarea, mai framantam putin pana la incorporarea completa, si apoi turnam si uleiul si framantam bine. Vom obtine un aluat moale, elastic, pe care-l lasam la dospit la loc caldut pentru o ora.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il intindem pe o planseta/masa, ii dam o forma dreptunghiulara si taiem triunghiuri, asa cum se vede in poza, desi e facuta in graba :D

Dupa ce terminam tot aluatul,  ungem cornurile cu mierea desfacuta intr-o lingura de lapte de soia si le lasam  la dospit o jumatate de ora, sa mai creasca putin.

Preincalzim cuptorul al 190 de grade, introducem tava in cuptor si lasam la temperatura asta pentru 10 minute. Dupa 10 minute micsoram temperatura la 180 de grade si le mai lasam aproximativ 20 de minute, sau pana vedem ca se rumenesc frumos.

Dupa ce scoatem tava de la cuptor, mai lasam cornurile inca 10-15 minute in tava sa se racoreasca putin, dupa care le servim cu mare pofta, alaturi de un pahar de lapte...de soia evident :P

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu cirese si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Minitarte cu fructe

Postat de ela2015

Minitarte cu fructe

Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea.  Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Adaugam oul batut...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu nuca

Postat de gaby_d

Desert fursecuri cu nuca

Amesteca faina cu praful de copt si un varf cutit sare. Adauga untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul si zaharul vanilat si incepe sa framanti. La inceput amestecul va fi nisipos,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2012, 22:14
la 06.07.2012, 22:16
la 06.07.2012, 22:19
ma cam sperie cuptorul ) si de altfel acum e ocupat
ai putea sa-mi faci si mie?
la 06.07.2012, 22:21
Sa imi pastrezi si mie unul pentru dimineata!
la 06.07.2012, 23:04
Da da vreau si eu pe dimineata!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking