Ingrediente
- 1 cana untura topita
- 4 cani cu faina
- 1 ou+1 galbenus
- 2 linguri cu zahar
- 1 cub drojdie de bere
- 1 cana lapte dulce
pentru umplutura:
- 5 linguri marmelada
- 10 nuci tocate
- coaja de lamaie,
- esenta de rom
Mod de preparare
1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de zahar si un ou; in amestec se pune si un praf de sare.
2. Se adauga faina cernuta proaspat - in ploaie- amestecand cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine, alternand totul cu laptele caldut - in care s-a inmuiat drojdia de bere.
3. Amestecul obtinut se va framanta cu mana, iar dupa ce este bine omogenizat se va da la dospit- intr-un loc cald cca o ora.
4. Dupa ce a crescut aluatul, il vom imparti intinde sub forma de sul si il vom imparti in cca 8 parti; fiecare din aceste bucati de aluat se va intinde cu ajutorul sucitorului, apoi se va taia in 4; pe bucatile de aluat obtinute - pe colt se pune o lingurita din amestecul de marmelada+ nuci+coaja lamaie+ esenta rom, apoi se ruleaza sub forma de corn. Asa se procedeaza pana terminam tot aluatul.
5. Asezam cornnurile pe o tava tapetata doar cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou- si, optional, putem sa le presaram cu mac sau zahar tos.
6.Dam tava la cuptorul fierbinte, apoi lasam foc mic cca un sfert de ora, dupa care potrivim focul la iute, pana cand cornurile noastre devin rumene!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|