Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

Postat de merisor67 in Dulciuri
29 Apr 2013 | 39725 vizualizari
Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

Am facut ieri niste cornuri pufoase, de post, cu multa nuca si gem de prune. Azi deja la cafea am devorat unul.

Ingrediente

  • 1 pachet margarina
  • 250 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei
  • 6 linguri zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500 gr faina
  • coaja rasa si zeama de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr gem de prune
  • 150 gr miez de nuca maruntit
  • 1 varf lingurita bicarbonat de amoniu
  • 1 lingura otet de mere
  • sare

Mod de preparare

Am frecat deojia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta..

Intr-un vas  am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si zeama de portocala si am lasat pana la topirea zaharului.

A rezultat un sirop din care am oprit putin pentru a unge cornurile, iar restul l-am folosit la aluat.

Am frecat margarina cu 4 linguri de zahar farin, am adaugat drojdia lichefiata, apoi siropul caldut, otetul in care am stins bicarbonatul si am inceput sa incorporez faina.

Am rasturnat aluatul pe planseta si am framantat cateva minute, dupa care am picurat ulei pe maini si pe planseta pentru a nu se mai lipi aluatul. Am procedat asa pana am obtinut un aluat nelipicios ca la cozonac.

Am acoperit si am lasat la crescut 15 minute.

Miezul de nuca l-am sfaramat si l-am amestecat cu gemul de prune.

Eu am avut niste gem de prune dulce acrisor.

Am intins aluatul pe masa de lucru in forma rotunda si am taiat in 8 parti aproape egale, am asezat gemul cu nuca la baza  formelor si am rulat catre varfuri.

Am tapetat tava cu hartie, am asezat cornurile si am dat la cuptor la 200 grade pentru 20 minute, dupa care am scos si am uns cu o parte din siropul oprit, apoi am dat din nou la cuptor pentru 15 minute, dupa care am repetat operatia. 

Am mai lasat 10 minute si am stins cuptorul.

Au iesit foarte pufoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase de post cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Covrigi dulci cu unt

Postat de gab_s19

Covrigi dulci cu unt

Peste laptele cald se adauga drojdia si se amesteca foarte bine cu un tel sau cu mixerul, se lasa sa se odihneasca 5 minute dupa care se adauga zaharul, untul, sarea, un sfert din faina si se...

Citeste continuarea

Melc urias cu mere si afine

Postat de Valclaudia

Melc urias cu mere si afine

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida. Adaugam laptele caldut, 1 ou intreg + 2 albusuri,untul topit zaharul, vanilia,apoi faina si amestecam toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2013, 09:48
Imi plac la nebuieeeee
la 29.04.2013, 09:53
buneeeeeeeeeeee
la 29.04.2013, 09:58
Sasha si mie
Ella
la 29.04.2013, 10:02
Meri, le voi face cat de curand!
la 29.04.2013, 10:03
Patricia

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking