Cornuri pufoase simple

Postat de MIUTA in Dulciuri
28 Mai 2012 | 22827 vizualizari
Cornuri pufoase simple

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • un cub drojdie(25 g)
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt
  • un ou
  • putina sare(dupa gust)
  • 2 linguri ulei
  • 100 g unt topit pentru uns aluatul
  • mac
  • un ou pentru uns cornurile

Mod de preparare

Faina se cerne in vasul in care vom framanta.

Se topeste untul in lapte,se adauga 2 linguri de zahar si se lasa putin la racit atat cat sa fie caldut.

In laptele caldut se dizolva drojdia si se pune in mijlocul fainii cernute.

Se amesteca cu putina faina si se lasa maiaua la crescut 20 minute.

Cand maiaua a crescut se adauga un ou,zaharul vanilat,putina sare si se framanta foarte bine.

La sfarsit se adauga 2 linguri de ulei si se framanta bine pana se incorporeaza in aluat.

Se lasa la dospit cca 40-50 minute.

Se imparte aluatul in 12 parti egale.

Se intinde foaia cornului(subtire),se unge cu unt topit si se ruleaza sub forma de corn.

Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se lasa inca 20 minute la dospit.

Inainte sa fie intruduse in cuptor se ung cu ou si se presara deasupra seminte de mac.

Se lasa la cuptor la foc potrivit spre mare cca 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase simple" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cozonaci moldovenesti

Postat de RODIMUR

Desert cozonaci moldovenesti

Aluatul Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, se pune drojdia, o ceșcuță de zahăr tos fin și puțin lapte cald. Se amestecă drojdia cu...

Citeste continuarea

Gogosi cu smantana

Postat de comanligia

Gogosi cu smantana

Mai intai se face maiua intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte caldut si zahar pe deasupra, apoi se lasa sa creasca putin. Dupa ce a crescut se face coca din faina, maia si restul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2012, 12:27
oricand pap cornuri pufoase,ce imi mai plac)
la 28.05.2012, 12:31
Eu nu mai am nicio treaba cu greutatea , viata sanatoasa si ponderata cand vad asa ceva .
la 28.05.2012, 12:37
Ma bucur tare mult ca va plac.
la 28.05.2012, 12:39
Cred ca stramosii mei au avut visul , dorinta de a manca o paine buna .Eu nu rezist acestei tentatii .
la 28.05.2012, 12:41
Candva le mancam cu masline .Dar maslinele la care am eu acces nu mai au gustul celor din copilarie si am renuntat la acest obicei.

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking