Cornuri sarate, cu branza

Postat de gaby_d in Aperitive / Garnituri
25 Ian 2015 | 161635 vizualizari
Cornuri sarate, cu branza

Ingrediente

  • 600-700 gr faina alba
  • un cub 25 gr drojdie
  • o lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apa calda
  • un ou plus un galbenus de ou
  • 100 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 500 gr branza (eu am amestecat branza dulce de vaci cu telemea si am adaugat putina sare; nu multa, telemeaua era deja sarata)

Mod de preparare

  • Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga 100 gr faina, omogenizeaza si lasa 10 minute la loc cald.
  • Intr-un bol pune restul de faina, uleiul, oul, sarea si zaharul, adauga amestecul cu drojdie si omogeneazeaza.
  • Adauga treptat laptele caldut.
  • Daca e cazul mai adauga fie faina, fie lapte cald, pana obtii un aluat elastic, nelipicios, usor de manevrat.
  • Imparte aluatul in 5 parti egale.Formeaza din fiecare cate o bila pe care o aplatizezi cu sucitorul.
  • Unge fiecare foaie cu unt moale,  la temperatura camerei, apoi suprapune-le, aseaza-le intr-un bol , acopera bolul si da-l la rece pentru o ora.
  • Scoate apoi de la rece si taie foile suprapuse in 5 fasii.
  • Fiecare fasie o indoi o data (devenind astfel straturi de 10 foi unse intre ele cu unt) apoi o intinzi cu sucitorul pana obtii o foaie aproximativ rotunda.
  • O imparti in 8 parti egale si pui la baza fiecarei parti o lingurita de branza apoi rulezi. Din fiecare foaie obtii 8 cornuri, deci 40 cornuri in total.
  • Le asezi in tava in care ai pus hartie pentru copt lasand loc intre ele. Eu am copt cate 16 bucati odata
  • Ungi cornurile cu galbenus si bagi tava in cuptorul preincalzit. Coci cornurile la foc mediu pana se rumenesc frumos.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri sarate, cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri sarate din aluat cu branza

Postat de simona72

Cornuri sarate din aluat cu branza

Pentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata...

Citeste continuarea

Cornuri sărate,cu brânză

Postat de diaconta

Cornuri sărate,cu brânză

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,mai putin laptele pe care îl încalzim putin. Brânza am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu mararul verde tocat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2015, 08:33
ce bune-s la micul dejun! Iau si eu doua ca m-am trezit devreme
la 25.01.2015, 08:46
Ce bunatate!
la 25.01.2015, 08:53
Neatza! Da devreme le-ai facut!
la 25.01.2015, 09:01
Foarte bune!
la 25.01.2015, 09:03
cori, las' ca si cand le-am facut la 11 erau coapte P)

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking