Cornuri pufoase cu branza

Postat de Giana in Piine
12 Noi 2014 | 79049 vizualizari
Cornuri pufoase cu branza

La fel ca melcisorii pufosi, aceste cornuri sunt foarte bune si fragede. Se pastreaza pufoase pentru mult timp datorita retetei pentru aluat (amestecul de apa si lapte) si al modului de dospire si lucrare al aluatului.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua (un galbenus l-am folosit pentru a unge cornurile)
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apa calda
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 600-700 g faina
  • 50 g margarina topita (pentru a unge foile)
  • 500 g branza faramata pentru umplutura (eu am folosit telemea slab sarata)

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa calda, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se imparte aluatul in 6 parti egale, fiecare bucata de coca se intinde cu ajutorul sucitorului in forma rotunda cat marimea unei farfurii. Foile obtinute se ung cu margarina ca sa nu se lipeasca intre ele si se aseaza una peste alta pe o tava sau farfurie plata.

Foile se tin la frigider timp de 1 ora la dospit. Se ia apoi fiecare foaie si se intinde separat cu sucitorul. Se taie in 8 felii (ca la pizza). La baza fiecarei felii se pune branza si se ruleaza spre interior obtinand cornurile. Aceasta procedura se repeta pentru fiecare foaie. Astfel, se obtin 48 de cornuri. Se asaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cornuri pufoase cu branza

Postat de ianculubita

Cornuri pufoase cu branza

Se freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza si marar

Postat de rocsi_1612

Cornuri cu branza si marar

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2014, 18:00
Ce pufosenii bune!
la 12.11.2014, 18:19
la 12.11.2014, 18:41
la 12.11.2014, 18:59
o bunatate Giana
la 12.11.2014, 19:05
Bune tare

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking