Cornuri super pufoase

Postat de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri
13 Oct 2010 | 11449 vizualizari
Cornuri super pufoase

O reteta simpla si delicoiasa, pe care o fac ori de cate ori am ocazia; aluatul il folosesc cu succes si pentru pizza....super pufos si gustos! reteta este preluata de pe blogul Laurei Laurentiu ( cunoscuta in blogosfera drept Cuina Banateana).

Ingrediente

  • 500 de grame de faina
  • 200 de grame de unt rece, taiat in bucati
  • 1 ou
  • 1 pahar de iaurt (150-175 ml.)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar (pt. varianta dulce adaugati aproximativ 80 de grame de zahar)
  • 25 de grame de drojdie proaspata ( adica un cubulet )

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in 1-2 linguri de apa si se lasa deoparte.

Untul se incorporeaza in faina amestecata cu sarea si zaharul, fracandu-l cu degetele pana cand compozitia are un aspect nisipos

Se adauga oul, iaurtul si drojdia dizolvata in apa.

Se framanta rapid ingredientele, pana cand aluatul se desprinde complet de pe vas si nu mai este deloc lipicios.
se da la frigider cam pentru 3 ore!

Aluatul intins sub forma dreptungiulara se taie in dreptunghiuri aproximativ egale, iar acestea la randul lor se taie in jumatati, sub forma de triunghi...la baza fiecarui triunghi punem umpluitura dorita ( eu am facut cam 30o gr telemea de vaca rasa, amestecata cu 2 oua, piper, boia, verdeata)....laura recomanda aceste cornuri si sub forma dulce ( caz in care in aluat punem mai mult zahar, iar ca umplutura alegem un gem, fineti, etc )

Triunghiurile se ruleaza de la baza , avand grija s aprindem ulmplutura, apoi se ung cu ou si se presara pe deasupra , dupa plac, mac, susan, cascaval ras, sare..etc


Cornuletele acestea pufoase merg foarte bine cu un pahar de sana ( iaurt ) rece/....super , supe bune!

Felicitari Laurei pentru reteta si multumesc pentru ca impartasit-o cu noi!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri super pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cartofi umpluti cu ou si cascaval inveliti in bacon

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv cartofi umpluti cu ou si cascaval inveliti in bacon

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii fierti in coaja se decojesc, se clatesc cu apa si se taie in jumatati. Fiecare jumatate se scobeste cu lingura pentru a crea un cuib,...

Citeste continuarea

Cheese Sticks

Postat de Valclaudia

Cheese Sticks

Dezghetam foile de placinta, le taiem in jumatate cu foarfeca (pe lungime). Dam branza pe razatoare, o amestecam cu smantana si obtinem un amestec cremos. Punem crema de branza pe mijlocul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2010, 21:14
miiaaammm, arata tare pufoase!
la 13.10.2010, 21:25
frumoase si gostoase sigur
la 13.10.2010, 21:43
...sunt foarte incantata de ele...si se pastreaza 2-3 zile proaspete....asta daca nu aveti pofticiosi in familie
la 13.10.2010, 21:55
ce bune tre sa fie
la 13.10.2010, 22:21
Am luat vreo 4-5 pentru dimineata la cafeamultumesc

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking