Cornuri umplute cu cartofi,varza si gem-post

Postat de nadina73 in Mancaruri de post
11 Iun 2010 | 10749 vizualizari
Cornuri umplute cu cartofi,varza si gem-post

moi ,pufoase si grozav de gustoase

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 30 g drojdie
  • 8 linguri de zahar
  • 450 ml apa
  • 50 ml ulei
  • coaja de portocala
  • Umplutura cu cartofi:
  • cartofi
  • ceapa
  • ulei
  • Umplutura cu varza:
  • 1/2 varza
  • ulei
  • pasta de tomate
  • sare,piper
  • Umplutura de gem:
  • gem de capsuni

Mod de preparare

Se framanta aluatul din faina,apa,ulei drojdie,zahar si coaja de portocale.Se framanta bine apoi se lasa la dospit.

Intre timp se toaca varza si se pune la calit in ulei

se pune sare si piper,spre final se pune pasta de tomate

Cartofii se curata ,se pun la fiert in apa cu sare.Cand sant fierti se scurg de apa si se amesteca bine cu putin ulei si apa(in cazul de post).Ceapa se toaca si se caleste putin in ulei apoi se amesteca cu cartofii piure si 3 linguri de zahar.

cand aluatul a dospit se ia cate o bucata din el si se intinde putin apoi se pune cate 2 linguri din compozitia de piure si se ruleaza.Se pun in tava unsa cu putin ulei

La fel se procedeaza si cu cele cu varza si gem.

Se poate presara susan sau mac deasupra

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute pana se rumenesc bine

 Sant moi pufoase si foarte gustoase,este reteta de la prietena mea Danuta care este o gaspodina grozava(moldoveanca)

Se patsreaza la rece pe un platou si se trage o folie de platic peste ele ,a doua zi voi fi si mai moi .Se pastreaza la frigider daca e foarte cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri umplute cu cartofi,varza si gem-post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu ceapa

Postat de timea

Placinta cu ceapa

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta  si lasam la dospit 10 minute.  Punem intr-un vas faina si sarea, iar in mijloc facem o...

Citeste continuarea

Mancare de praz cu bucatele de soia

Postat de panacris

Mancare de praz cu bucatele de soia

Cuburile de soia se pun la fiert in apa rece cu putina sare, ierburi provensale si usturoi presat, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Intre timp se curata prazul se taie rondele, se pune la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2010, 22:08
mai nadina dar ai invadat cu o gramada de retete delicioase
la 11.06.2010, 22:19
la mine cu gem clar
la 11.06.2010, 22:34
Mai Nadina ce de retete minunate.Cred ca esti tare obosita dupa atata munca.5furculite si
la 11.06.2010, 22:36
se pastreaza in top
la 11.06.2010, 22:41
nebunie

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking