Ingrediente
- 1 foaie aluat foietaj
- 2 linguri pasta de rosii (in care am adaugat 2 linguri de apa rece)
- busuioc uscat
- 100 gr.branza telemea
- 2 felii de cascaval (gata feliat)
- 100 gr.cascaval ras
- cateva masline
Mod de preparare
Lasam aluatul la dezghetat.
Il intindem pe masa de lucru si decupam un cerc cu ajutorul capacului de la tigaia dry cocker, apoi decupam mijlocul cu o cana.
Asezam aluatul in tava, ingrosam putin peretii exteriori ai tartei cu un alt rand de aluat (vezi foto) si ungem tarta cu pasta de rosii in care am adaugat 2 linguri de apa.
Presaram busuioc uscat; incepem sa decoram tarta dupa bunul nostru plac.
Lasam pentru final cascavalul ras care trebuie presarat ultimul peste intreaga tarta.
Dam tarta la cuptor pentru cca 30 min la temperatura medie spre mare si cand e aurie o scoatem din cuptor, o portionam si o servim asa fierbinte langa un pahar de suc de rosii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu branzeturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|