Coronita cu mac

Postat de panacris in Prajituri
9 Apr 2012 | 4063 vizualizari
Coronita cu mac

Reteta adaptata dupa Cilck Pofta buna, Delicii de Paste 2012.

Ingrediente

  • faina alba de grau 500 g.,
  • zahar pudra vanilinat 100 g.,
  • galbenus de ou 3 bucati,
  • lapte grasime 3% 250 ml.,
  • sare iodata 1 lingurita,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • drojdie uscata 3 lingurite,
  • unt grasime 85% 100 g.,
  • coaja de lamaie.
  • Pentru umplutura:
  • mac macinat 500 g.,
  • zahar tos 5 linguri,
  • lapte grasime 3% 300 ml.,
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, laptele caldut, faina cernuta, untul topit, galbenusurile, sarea, zaharul, coaja de lamaie si drojida. Am setat-o pe "Maricica", la programul de aluat, cca. 1 ora jumatate, si intre timp am pregatit umplutura.

Macul se macina, se amesteca cu zaharul si se amesteca cu laptele. Se pune la fiert la foc mic pana se ingroasa si scade aproape tot laptele.

Dupa ce s-a dospit aluatul, se intinde intr-o foaie de cca. 1 cm grosime, se adauga umplutura de mac, se ruleaza si cu grija, se pune intr-o forma rotunda (de guguluf, cu gaura la mijloc). Se unge cu ou batut si se pune la cuptorul preincins cca. 15 minute la 200 grade, apoi se reduce temperatura la 150 grade si se mai lasa cca. 30 de minute pana ce trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se pudreaza cu zahar praf vanilinat si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac coronita

Postat de cristina1985

Desert cozonac coronita

Aluat : Se amesteca 250 ml lapte cald cu drojdia si 1 lingurita zahar si se lasa la crescut 10-15 minute. Treptat, adaugati 250 g faina si amestecati. Se acopera vasul si se lasa la crescut 50...

Citeste continuarea

Paine coronita cu iaurt, bere si seminte

Postat de ancutsa

Paine coronita cu iaurt, bere si seminte

    Se fărâmă drojdia cu o furculiță, se toarnă apa călduță peste ea, amestecându-le, să se omogenizeze. Se adaugă berea, iaurtul și făină 550 cât...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2012, 10:52
superb ti-a iesit
la 09.04.2012, 10:52
foarte buna
la 09.04.2012, 11:01
Multumesc!
la 09.04.2012, 11:05
fain arata
la 09.04.2012, 11:08
super super!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking