Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor

Postat de Doinavar in Mancaruri de legume
19 Feb 2013 | 4077 vizualizari
Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei tineri
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 4 felii branza topita (cascaval)
  • 1 ardei kapia
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 felie telina (50 g)
  • 3 oua
  • 1 mana de frunze spanac (untisor)
  • 2 linguri ketchup
  • 6 linguri ulei de masline, 10 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel + marar
  • 100 g soia granulata
  • sare, piper, condimente pentru friptura

Mod de preparare

Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie antiaderenta caliti in uleiul de masline feliile de vinete si de dovlecei, cate 1-2 minute pe fiecare parte. In alta tigaie caliti in ulei celelalte legume tocate. Dupa 5 minute adaugati ketchup, sare, piper si verdeata tocata.

Puneti soia la inmuiat in apa clocotita 10 minute, stoarceti-o si mixati-o intr-un blender. Intr-un vas rotund de sticla termorezistenta (sau craticioara) asezati radial feliile de vinete calite formand coronita.

Amestecati legumele calite cu soia macinata, ouale, verdeata tocata si condimente. Asezati umplutura in mijlocul coronitei si acoperiti cu capetele feliilor de vinete si cu dovleceii caliti.

Dati vasul la cuptor (eu am folosit cuptor cu halogen Oven) pentru 20 minute, la 150 grade, apoi asezati deasupra feliile de branza topita, rosia taiata felii subtiri, decorati cu verdeata si dati din nou la cuptor pentru inca 8-10 minute.

Scoateti-o din cuptor, lasati sa se racoreasca, asezati-o pe un platou si taiati felii radiale ca la tort. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancarica de naut

Postat de simona72

Mancarica de naut

Nautul se pune intr-un castron incapator cu apa multa la hidratat, in care va sta peste noapte. Isi va dubla volumul si se va fierbe mai repede. A doua zi, spalati nautul in mai multe ape, puneti...

Citeste continuarea

Evantai cu legume

Postat de caroline

Evantai cu legume

1.    Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii feliem in felii rotunde potrivite ca si grosime. Dovleceii ii spalam, ii taiem la capete apoi feliem la fel ca si cartofii in felii ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2013, 11:47
la 19.02.2013, 12:03
Buna!
la 19.02.2013, 13:01
la 19.02.2013, 22:43
la 07.10.2014, 07:01

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking