Costite caramelizate cu sos de lamaie si usturoi

Postat de epurasha2bb in Oaie
2 Apr 2010 | 7455 vizualizari
Costite caramelizate cu sos de lamaie si usturoi

Ingrediente

  • vreo 10-12 coastite de miel/porc
  • 2 legaturi mari de usturoi verde;
  • 1 legatura de ceapa verde;
  • 1 legatura de lemongrass;
  • 1 lingura de miere;
  • otet balsamic;
  • ulei;
  • un pahar mic de vin rosu;
  • 1 lamaie mare;
  • un cubulet de unt;
  • un pahar mic de iaurt;
  • cateva linguri de zahar brun;
  • condimente: sare, piper, cimbru, curry, praf de usturoi;
  • cateva linguri de pesmet;
  • o rosie mica

Mod de preparare

Pasul 1: se prepara o marinata din cateva linguri ulei, cateva linguri otet balsamic si un paharel de vin rosu. Se condimenteaza cu cimbru, sare, curry si praf de usturoi. Se tine carnea intr-un vas nemetalic cateva ore acoperita cu folie alimentara.

Pasul 2:

Ornamentul si servirea:

Se mai poate pune in mijloc un mic palmier facut din morcov si un capat de castravete crestat si puteti pune pe margine impletitura de usturoi verde si floricele din ridichii mici rosii. Daca nu aveti coaste de miel puteti folosi si de porc, reteta merge si in acest caz.

Va urez tuturor Paste fericit si pofta buna!
se alege un platou mare pe care se aseaza in mijloc un cerc mare de sos de lamaie cu usturoi si apoi coastele se aseaza de jur imprejur pe rotund. In mijloc se va aseza o floare exotica facuta astfel: intr-o jumatate de cartof fiert sau o jumatate de rosie, se infige un bat de frigaruie, prin care s-a tras o impletitura de fire de usturoi verde (despicat la varfuri, ca niste petale albe), iar in varf de tot se pune o jumatate de rosie mica. se scot coastele de miel din marinata, se tavalesc printr-un amestec de pesmet cu zahar brun si se prajesc in ulei incins.
Sosul de lamaie si usturoi:Se amesteca zeama de la o lamaie( cu cat mai multa pulpa ) cu cateva linguri de iaurt, o lingura de miere si un cub de unt topit. Se condimenteaza cu sare, piper si la sfarsit se adauga o tocatura foarte fina si proaspata de frunze verzi de usturoi, arpagic si lemongrass.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite caramelizate cu sos de lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste de miel la cuptor pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de gaby_d

Coaste de miel la cuptor pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Pregateste coastele de miel, aparatul de vidat Food Saver si caserola pentru marinare Food Saver . Intr-un vas amesteca toate ingredientele pentru marinare cu exceptia mierii. Unge cu...

Citeste continuarea

Friptura de miel in stil marocan

Postat de simona72

Friptura de miel in stil marocan

Carnea de miel se spala bine, avand grija sa nu fie ramase fire de par din blana animalului. Se portioneaza si se tamponeaza carnea cu brosoape de hartie pt a absorbii surplusul de apa. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2010, 16:35
mama ce combinatie, cum e la gust?arata tare bn
la 02.04.2010, 21:26
Tare bune cred sunt
la 02.04.2010, 22:58
ce pofta mi-ai facut cu asa bunatate...................
la 03.04.2010, 02:18
interesant si arata bine
la 05.04.2010, 19:03
multumesc fetelor!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking