Cosulete aperitiv cu icre

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
22 Aug 2010 | 13165 vizualizari
Cosulete aperitiv cu icre

o salata de icre,simpla si foarte gustoasa

Ingrediente

  • 3 linguri icre
  • 1 litru  lapte
  • 13 linguri de gris
  • putina sare
  • ulei
  • 1 ceapa
  • sucul de la 1 lamaie mica
  • rosii
  • masline negre si verzi
  • salata verde

Mod de preparare

Am scris cantitatile din care am facut eu.

Se pune laptele la fiert cu putina sare dupa care cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie, fara sa se faca cocoloase si se amesteca bine pana se ingroasa. Se lasa la racit si se va intari foarte tare.

Icrele se pun pe aburi se amesteca bine daca e cazul sa se aleaga firisoarele ramase.

Se pun icrele intr-un bol si se mixeaza bine cu cate putin ulei ca  la maioneza si cate putin din grisul racit. Se mixeaza bine (la turatie potritiva nu tare) si se continua pana se termina grisul. La final se pune sucul de lamaie si ceapa tocata foarte foarte fin .Se poate pune si putin lapte daca va ies prea groase ,dar se pune lapte foarte rece(eu am pus 50 ml aproximativ)

Se scobesc rosiile si se lasa sa se scurga putin dupa care se umplu cu icre si se decoreaza cu masline. Se pot pune si in castronase sau cutiute si se decoreaza la fel cu masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete aperitiv cu icre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Trigoane cu branza sarata

Postat de momo121

Trigoane cu branza sarata

Drojdia o dizolvam impreuna cu lingurita de zahar si oul, amestecam bine pana obtinem o pasta moale! Intr-un bol punem faina, este bine sa o cernem inainte sau sa o amestecam cu un tel...

Citeste continuarea

Tarta cu peste, dovlecel si porumb

Postat de rocsi_1612

Tarta cu peste, dovlecel si porumb

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, pana obtinem un aluat omogen...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2010, 17:25
cat de bine arata.... interesant cu grisul fiert in lapte, nu am facut niciodata asa....
la 22.08.2010, 17:35
e prima data can am facut cu gris fiert in lapte de obicei se fierbe in apa dar am incercat si asamerita sa incerci e supersi pe crutoane de paine uscatamultumesc mult madi
la 22.08.2010, 17:48
Eu nu am facut niciodata cu gris dar am mancat la cineva si mi-a placut tare mult..................delicioase............
la 22.08.2010, 18:28
medi eu de obiceil le fac cu paine cu miez de paine alba dar pritena mea le face cu gris si dupa ce am mancat la ea am incercat si eu si la place tare mult la piticii
la 22.08.2010, 19:18
foarte frumoase

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking