Cosulete aperitiv cu icre

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
22 Aug 2010 | 13174 vizualizari
Cosulete aperitiv cu icre

o salata de icre,simpla si foarte gustoasa

Ingrediente

  • 3 linguri icre
  • 1 litru  lapte
  • 13 linguri de gris
  • putina sare
  • ulei
  • 1 ceapa
  • sucul de la 1 lamaie mica
  • rosii
  • masline negre si verzi
  • salata verde

Mod de preparare

Am scris cantitatile din care am facut eu.

Se pune laptele la fiert cu putina sare dupa care cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie, fara sa se faca cocoloase si se amesteca bine pana se ingroasa. Se lasa la racit si se va intari foarte tare.

Icrele se pun pe aburi se amesteca bine daca e cazul sa se aleaga firisoarele ramase.

Se pun icrele intr-un bol si se mixeaza bine cu cate putin ulei ca  la maioneza si cate putin din grisul racit. Se mixeaza bine (la turatie potritiva nu tare) si se continua pana se termina grisul. La final se pune sucul de lamaie si ceapa tocata foarte foarte fin .Se poate pune si putin lapte daca va ies prea groase ,dar se pune lapte foarte rece(eu am pus 50 ml aproximativ)

Se scobesc rosiile si se lasa sa se scurga putin dupa care se umplu cu icre si se decoreaza cu masline. Se pot pune si in castronase sau cutiute si se decoreaza la fel cu masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete aperitiv cu icre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mini baghete umplute

Postat de GeorgianaGrigorescu

Mini baghete umplute

Taiem partea de jos a baghetelor si scoatem tot miezul.Ungem cu unt coaja baghetelor si le asezam cu partea taiata in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt. Tocam marunt firele de...

Citeste continuarea

Rosti

Postat de Corina33

Rosti

Se curata cartofii si se dau pe razatoare mare. Se sparg ouale si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper. Optional puteti adauga ceapa verde taiata rondele. Se incinge uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2010, 17:25
cat de bine arata.... interesant cu grisul fiert in lapte, nu am facut niciodata asa....
la 22.08.2010, 17:35
e prima data can am facut cu gris fiert in lapte de obicei se fierbe in apa dar am incercat si asamerita sa incerci e supersi pe crutoane de paine uscatamultumesc mult madi
la 22.08.2010, 17:48
Eu nu am facut niciodata cu gris dar am mancat la cineva si mi-a placut tare mult..................delicioase............
la 22.08.2010, 18:28
medi eu de obiceil le fac cu paine cu miez de paine alba dar pritena mea le face cu gris si dupa ce am mancat la ea am incercat si eu si la place tare mult la piticii
la 22.08.2010, 19:18
foarte frumoase

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking