Cosulete de bezea sau mini Pavlova

Postat de Criss in Prajituri
7 Iun 2012 | 11503 vizualizari
Cosulete de bezea sau mini Pavlova

Ingrediente

  • -6 albusuri
  • -350 g zahar
  • -1 lingurita otet
  • -2 lingurite amidon alimentar
  • -200 ml frisca
  • -cateva capsuni
  • -sos de capsuni (capsuni mixate, amestecate cu zahar)
  • Crema de vanilie:
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri faina sau amidon
  • -2 oua
  • -5 linguri zahar
  • -esenta de vanilie
  • -3 linguri frisca batuta

Mod de preparare

Se bat albusurile foarte bine, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. In final se adauga otetul sau zeama de lamaie si amidonul. Pe o foaie de copt desenam 8 cercuri egale. Punem bezeaua intr-un push si spritam cerucletele, apoi marginile mai ridicate astfel incat sa para niste cosulete. Coacem in cuptorul preincalzit, pe treapta a doua a aragazului, cu usa cuptorului intredeschisa, astfel incat bezeaua sa se usuce mai mult dar sa ramana alba. Eu am lasat cosuletele cam 1 ora si 20 minute, apoi am stins focul si le-am lasat sa se raceasca in cuptor.

Crema:

Se amesteca toate ingresientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci.Dupa racire se amesteca cu frisca batuta, apoi se pune in posh si se spriteaza in cosuletele de bezea. (sau in criza de timp, se poate face o budinca de vanilie din praf de budinca si dupa racire se amesteca cu 3 linguri frisca batuta)

Peste crema de vanilie se aseaza felii de capsuni, apoi fisca si peste frisca am picurat sos de capsuni.

Sunt foarte bune, de mare efect. Chiar daca pozele nu sunt foarte graitoare. Aparatul meu nu poate mai mult. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de bezea sau mini Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Postat de mirela0911

Desert foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul....

Citeste continuarea

Prajitura cu alune de padure si crema de ness

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu alune de padure si crema de ness

Blat: Mai intai ne ocupam de alune,le spargem,le prajim,apoi eliminam coaja de pe ele si le macinam.Cele 6 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.Apoi cele 4 galbenusuri le amestecam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2012, 10:29
Arata minunat!
la 07.06.2012, 10:31
bune bune bune !!!
la 07.06.2012, 10:32
Ce minunate sunt!
la 07.06.2012, 10:41
Multumesc mult dragele mele. Ma bucur ca va plac.
la 07.06.2012, 10:42
bune bune

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking