Ingrediente
- 500 g cotlet de iepure
- o ceapa mare
- cativa catei de usturoi
- 2 linguri cu past ade tomate
- 300 ml vin alb
- 200 g masline negre, fara samburi
- sare
- piper alb
- 2 linguri cu ulei
- cateva crengute de cimbru
- cateva frunze de dafin
Mod de preparare
Carnea se spala si se portioneaza, se aseaza itr-un vas de iena, se stropeste cu putin ulei, se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori, apoi se adauga peste carne. Usturoiul se curata, se spala si se taie rondele si se adauga si el in vas. Se pune vinul, se adauga cimbrul si frunzele de dafin, apoi se acopera vasul si se lasa cateva ore la rece, eu l-am lasat peste noapte in frigider.
Dupa ce carnea e marinata si aromele sunt bine amestecate, se baga vasul de iena la cuptor, cam 45 de minute la foc mediu. Carnea trebuie sa fie aproape gata, cand se adauga pasta de tomate dizolvata in 200 ml apa. Se pun deasupra maslinele si se mai pune vasul la cuptor pentru 15 minute.
Se serveste fierbinte, cu cateva feliute de lamaie si alaturi de paine proaspata din faina integrala de grau si secara. De data aceasta am pus in painica si seminte crude de dovleac si in, un deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de iepure in sos de vin si masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|