Cotlet de mistret cu ciuperci

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
9 Iun 2017 | 3783 vizualizari
Cotlet de mistret cu ciuperci

 Carnea de mistret este o trufanda. Imi place sa o pregatesc, mai ales daca provine de la un animal tanar. Iti dai seama dupa cum intra cutitul in carne cand o transezi. De aceasta data, am beneficiat de o frumoasa bucata de cotlet cu os. Am folosit pentru condimentare Zaatar, adus din calatoria  facuta in Israel.

Ingrediente

  • 2 kg cotlet cu os de porc mistret
  • 10 ciuperci brune
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 linguri pasta ardei Kapia
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri zaatar [ amestec cu cimbru, busuioc, oregano, susan, sumac ]
  • 1 portocala -coaja razuita si zeama
  • 1 bere aramie Staropramen Granat
  • sare
  • piper
  • rosii cherry-pentru decor

Mod de preparare

  1. Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante.
  2. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile.
  3. Feliati usturoiul si ciupercile brune.
  4. Bucata de mistret fiind prea lunga, am impartit-o in doua.
  5. Fiecare bucata de carne am increstat-o pe langa fiecare os si am stropit cu zeama de portocala.
  6. Am amestecat zaatarul cu sare, piper, ulei si coaja de portocala razuita.
  7. Am uns bucatile de carne cu amestecul obtinut.
  8. Intre increstaturi, am introdus bucati de usturoi verde.
  9. Se asaza carnea intr-o tava.
  10. Observand ca am nevoie si de putina culoare, am adaugat si pasta de ardei pe deasupra.
  11. Am turnat in tava, berea aramie.
  12. Dati tava la cuptor, timp de o ora si jumatate.
  13. Din cand in cand, intoarceti carnea pentru a se rumeni frumos pe toate partile.
  14. Verificati sa nu scada lichidul sa se arda.
  15. Daca este necesar, adaugati putina apa.
  16. Spre sfarsitul prepararii, am adaugat in tava si feliile de ciuperci.
  17. Se serveste friptura de mistret, calda, decorata cu usturoi verde si rosii [ pentru coloratura ].
  18. Noi am avut ca garnitura orez salbatic cu ciuperci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de mistret cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fasole boabe cu carnaciori - Multicooker

Postat de timea

Fasole boabe cu carnaciori - Multicooker

Punem la calit in putin ulei ceapa curatata si spalata si taiata marunt impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Folosim functia "Fry" a aparatului pe 10 minute. Adaugam carnaciorii taiati...

Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de Constelatialeu

Chiftelute marinate

Pregatim mai intai chiftelutele.Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt,condimente ,apoi cele 2 oua si la final patrunjelul tocat.Omogenizam bine compozitia,gustam sa fie sarat,piperat si tot ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2017, 01:58
bun bun
la 09.06.2017, 05:58
Prezent, aici ma bag in fata...
la 09.06.2017, 06:38
N-am mai mâncat mistreț, dar dacă l-ai făcut tu, sigur e bun!
la 09.06.2017, 07:23
Bun, bun!
la 09.06.2017, 07:37
Mâncare adevărată!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking