Cotlet de mistret cu ciuperci

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
9 Iun 2017 | 3775 vizualizari
Cotlet de mistret cu ciuperci

 Carnea de mistret este o trufanda. Imi place sa o pregatesc, mai ales daca provine de la un animal tanar. Iti dai seama dupa cum intra cutitul in carne cand o transezi. De aceasta data, am beneficiat de o frumoasa bucata de cotlet cu os. Am folosit pentru condimentare Zaatar, adus din calatoria  facuta in Israel.

Ingrediente

  • 2 kg cotlet cu os de porc mistret
  • 10 ciuperci brune
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 linguri pasta ardei Kapia
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri zaatar [ amestec cu cimbru, busuioc, oregano, susan, sumac ]
  • 1 portocala -coaja razuita si zeama
  • 1 bere aramie Staropramen Granat
  • sare
  • piper
  • rosii cherry-pentru decor

Mod de preparare

  1. Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante.
  2. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile.
  3. Feliati usturoiul si ciupercile brune.
  4. Bucata de mistret fiind prea lunga, am impartit-o in doua.
  5. Fiecare bucata de carne am increstat-o pe langa fiecare os si am stropit cu zeama de portocala.
  6. Am amestecat zaatarul cu sare, piper, ulei si coaja de portocala razuita.
  7. Am uns bucatile de carne cu amestecul obtinut.
  8. Intre increstaturi, am introdus bucati de usturoi verde.
  9. Se asaza carnea intr-o tava.
  10. Observand ca am nevoie si de putina culoare, am adaugat si pasta de ardei pe deasupra.
  11. Am turnat in tava, berea aramie.
  12. Dati tava la cuptor, timp de o ora si jumatate.
  13. Din cand in cand, intoarceti carnea pentru a se rumeni frumos pe toate partile.
  14. Verificati sa nu scada lichidul sa se arda.
  15. Daca este necesar, adaugati putina apa.
  16. Spre sfarsitul prepararii, am adaugat in tava si feliile de ciuperci.
  17. Se serveste friptura de mistret, calda, decorata cu usturoi verde si rosii [ pentru coloratura ].
  18. Noi am avut ca garnitura orez salbatic cu ciuperci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de mistret cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Varza dulce a la Cluj

Postat de cristeena20

Varza  dulce a la Cluj

- Varza o taiem nu foarte marunta si o saram putin. Dupa cca 10 minute o stoarcem de apa lasata si o punem intr-o cratita la calit cu ulei de masline. Amestecam si adaugam cimbru proaspat si piper...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de RuxyRux

Musaca de cartofi

Cartofii spalati si curatati se taie in felii si se pun la fiert pana sunt aproape facuti. Pieptul de pui se toaca la masina.( putem face asta si inainte sa-l avem gata pregatit) Cascavalul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2017, 01:58
bun bun
la 09.06.2017, 05:58
Prezent, aici ma bag in fata...
la 09.06.2017, 06:38
N-am mai mâncat mistreț, dar dacă l-ai făcut tu, sigur e bun!
la 09.06.2017, 07:23
Bun, bun!
la 09.06.2017, 07:37
Mâncare adevărată!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking