Cotlet de mistret cu ciuperci

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
9 Iun 2017 | 3840 vizualizari
Cotlet de mistret cu ciuperci

 Carnea de mistret este o trufanda. Imi place sa o pregatesc, mai ales daca provine de la un animal tanar. Iti dai seama dupa cum intra cutitul in carne cand o transezi. De aceasta data, am beneficiat de o frumoasa bucata de cotlet cu os. Am folosit pentru condimentare Zaatar, adus din calatoria  facuta in Israel.

Ingrediente

  • 2 kg cotlet cu os de porc mistret
  • 10 ciuperci brune
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 linguri pasta ardei Kapia
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri zaatar [ amestec cu cimbru, busuioc, oregano, susan, sumac ]
  • 1 portocala -coaja razuita si zeama
  • 1 bere aramie Staropramen Granat
  • sare
  • piper
  • rosii cherry-pentru decor

Mod de preparare

  1. Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante.
  2. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile.
  3. Feliati usturoiul si ciupercile brune.
  4. Bucata de mistret fiind prea lunga, am impartit-o in doua.
  5. Fiecare bucata de carne am increstat-o pe langa fiecare os si am stropit cu zeama de portocala.
  6. Am amestecat zaatarul cu sare, piper, ulei si coaja de portocala razuita.
  7. Am uns bucatile de carne cu amestecul obtinut.
  8. Intre increstaturi, am introdus bucati de usturoi verde.
  9. Se asaza carnea intr-o tava.
  10. Observand ca am nevoie si de putina culoare, am adaugat si pasta de ardei pe deasupra.
  11. Am turnat in tava, berea aramie.
  12. Dati tava la cuptor, timp de o ora si jumatate.
  13. Din cand in cand, intoarceti carnea pentru a se rumeni frumos pe toate partile.
  14. Verificati sa nu scada lichidul sa se arda.
  15. Daca este necesar, adaugati putina apa.
  16. Spre sfarsitul prepararii, am adaugat in tava si feliile de ciuperci.
  17. Se serveste friptura de mistret, calda, decorata cu usturoi verde si rosii [ pentru coloratura ].
  18. Noi am avut ca garnitura orez salbatic cu ciuperci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de mistret cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chifle umplute cu pui

Postat de Meea

Chifle umplute cu pui

     Amestecam oul, drojdia, sarea, apa si zaharul. Punem acest amestec peste faina si adaugam untul taiat cubulete. Se framanta un aluat pana cand devine elastic si lipicios (se...

Citeste continuarea

Tarta cu spetsofai

Postat de doralinda72

Tarta cu spetsofai

Incepem intai prin taierea carnaciorilor si ii calim in putin ulei, punem si ceapa taiata marunt si usturoiul, chimen si amestecam putin. Intre timp taiem ardeii si vinetele in cubulete mici...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2017, 01:58
bun bun
la 09.06.2017, 05:58
Prezent, aici ma bag in fata...
la 09.06.2017, 06:38
N-am mai mâncat mistreț, dar dacă l-ai făcut tu, sigur e bun!
la 09.06.2017, 07:23
Bun, bun!
la 09.06.2017, 07:37
Mâncare adevărată!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking