Cotlet de porc in crusta de nuca si sos de mere si vin

Postat de Dea_Dea in Mancaruri cu carne
6 Iun 2013 | 4127 vizualizari
Cotlet de porc in crusta de nuca si sos de mere si vin

Nooa eu nu am facut niciodata pana acum si am zis sa incerc sa vedem ce iese din cotletul de porc in crusta de nuci , si a iesit o minune :))

Ingrediente

  • 8 felii de cotlet de porc
  • ulei
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • boia de ardei
  • cimbru
  • rozmarin
  • 100-150 gr nuca macinata

SOS:

  • 2 linguri de mere razalite
  • 100 ml apa
  • 100 ml vin rosu
  • zahar , sare
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Cotletul de porc se feliaza.

Intr-un castron facem amestecul de condimente cu nuca( nuca macinata, sare, piper, boia, praf de usturoi, cimbru, rozmarin).

Feliile de carne se ung cu ulei , se dau prin nuca si se pun la prajit in ulei incins, cam 4-5 min.

SOS:

Se pun la fiert , merele cu apa si vinul, cand da in clocot condimentam cu sare si zahar(dupa gust).Se mai lasa sa fiarba 5 min si se stinge focul.

Intr-o cratita se topeste untul, se adauga faina  si se stinge cu vinul si merele , se lasa la clocot pana se ingroasa putin..

POFTA BUNA!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in crusta de nuca si sos de mere si vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Musaca de cartofi cu carnati

Postat de caroline

Musaca de cartofi cu carnati

Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem intregi la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute , dupa care ii scurgem bine de apa si lasam sa se racoreasca .  Ceapa o...

Citeste continuarea

Burger cu rosii si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Burger cu rosii si mozzarella

Burgerii: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu sare, piper, mustarul, oul si cimbrul. Ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt, iar mararul il maruntim. Amestecam si aceastea cu carnea, o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2013, 14:05
ce sofisticatenie ai facut Dea
la 06.06.2013, 14:09
la 06.06.2013, 14:12
Ceva inedit
la 06.06.2013, 14:13
la 06.06.2013, 14:19
Ideea cu crusta de nuca...dementiala!Deja imi imaginez combinatia gusturilor...la favorie cu ea!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking