Ingrediente
- cotlet de porc fara os 1kg
- slanina cruda 200g
- cartofi 1kg
- cepe 4 buc
- usturoi o capatana
- ardei kapia rosu si verde cate o bucata
- ardei iute 1-2 buc
- ciuperci 500g
- bere neagra o cutie 500ml
Mod de preparare
Carnea se cresteaza, se condimenteaza cu sare,piper,boia iute,oregano dupa care se da la frigider.
Se pune hartie de copt in tava dupa care se aseaza grasimea taiata bucatele,cartofii taiati in 6-8 buc,morcovii taiati in 2-4 buc,ceapa taiata julien,usturoiul,ardeii taiati fasii si ardeiul iute taiat rondele, dupa care se sareaza,pipereaza si se pun 50ml ulei.
Se aseaza carnea peste legume si se pun ciupercile taiate in 4 in jurul carnii, se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru o jumatate de ora sa se topeasca slanina putin.
Se scoate din cuptor, se toarna bera neagra , se acopera cu folie, se da la cuptor pentru 2 ore, dupa care se scoate folia si se mai lasa 1/2 ora la foc mai tare sa se rumeneasca putin carnea.
Pofta bunaaa!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la tava pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|