Cotlet de porc umplut cu ananas & Orez cu stafide și curry

Postat de DinDragostePentruGatit in Porc
14 Apr 2012 | 5143 vizualizari
Cotlet de porc umplut cu ananas & Orez cu stafide și curry

Vroiam să gătesc ceva mai neobişnuit dar nu ştiam ce...mi-era poftă şi de carne de pui, şi de porc, şi de vită, şi de miel :)) şi de peşte. Am răsfoit repede o carte de bucate şi mi-a "picat în ochi" reţeta de faţă, am adaptat-o puţin; cea originală constă în umplerea cotletului cu bacon, ananas şi prăjirea ulterioară în tigaie. Eu am adaptat-o puţin...am înlocuit baconul cu muşchi de porc afumat, cotletul haiducesc era deja grăsuţ, am adăugat o ceapă roşie, am făcut un sos din restul de compot şi am rumenit-o puţin în cuptor. Orezul cu stafide şi curry, mi-a rămas întipărit de la emisiuni culinare sau tot o carte ceva...Poate fi servit şi alături de carne de pui, curcan, raţă etc.

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc (cam de 2 cm grosime, să poată fi făiate în 2);
  • 1 compot de ananas;
  • 4 felii muşchi afumat de porc;
  • 1 ceapă roşie;
  • pătrunjel;
  • sare;
  • piper.

Orez:

  • 1 cană orez;
  • 3 căni apă;
  • 1 lg curry;
  • 100 g stafide;
  • 1 ceapă roşie;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Se spală cotletele de porc, se şteg cu un şervet, se taie în două, nu până la capăt (se face un buzunar).

În mijloc se pune felia de muşchi afumat, cuburi de ananas, se condimentează cu sare, piper şi se prinde cu scobitori. 

Se încinge o tigaie, se pun cotletele (eu n-am mai adăugat alt tip de grăsime, cotletul era destul de grăsuţ, se şi vede grăsimea), cam după 1 minut, după ce carnea-şi lasă puţin "zeamă" se adaugă ceapa tăiată felii şi se ţin 2-3 minute pe fiecare parte. 

După ce au prins culoare, se adaugă restul ananasului şi sucul, se condimentează cu sare şi piper, după 1 minut se stinge focul. 

Într-o tavă (care s-a încălzit în cuptor câteva minuţele) se aşează cotletele, ananasul, ceapa şi sosul. 

Se rumenesc  în cuptor timp de 15-20 minute.

Orezul

Se spală orezul, până devine apa limpede. 

Stafidele se spală, se pun puţin la umflat în apă călduţă.

Se curăţă ceapa, se taie mărunt.

Se încinge vasul în care se va găti orezul, se adaugă 3-4 linguri de ulei de măsline, se sotează ceapa 1 minut, se adaugă stafidele, curry, apoi orezul, se călesc încă 1 minut împreună şi se adaugă apa (caldă) - dacă aveţi supă de legume/pui este şi mai bine, pe moment eu n-am avut. 

Orezul se fierbe 8-10 minute după care se acoperă cu un prosop curat, se pune un capac şi se lasă de-o parte 15 minute.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc umplut cu ananas & Orez cu stafide și curry" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de porc cu varza

Postat de Constelatialeu

Piept de porc cu varza

Taiem varza murata si o trecem de cateva ori prin jet de apa, o stoarcem bine si-o punem intr-un castron. Taiem si varza cruda si-o frecam cu putina sare si apoi o stoarcem, o punem peste varza...

Citeste continuarea

Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi

Postat de MotanLaOale

Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi

Toate condimentele se pun intr-un castron si se amesteca cu uleiul. Se trec toate bucatile de cotlet prin amestecul de condimente si se pun intr-un castron una peste alta. Se invelesc in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 01:23
ce bine arataa
la 14.04.2012, 01:27
Te astept la masa...
la 14.04.2012, 08:55
As manca de curiozitate , dar ma tem de chestiile dulci din mancarea gatita .
la 14.04.2012, 09:00
la 14.04.2012, 10:03
bun

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking