Ingrediente
- creier de porc cca. 600 g,
- ouă cca. 4 bucati,
- faina alba cca. 200 g,
- sare de mare,
- ulei de palmier pentru prajit cca. 1000 ml.
Mod de preparare
Creierul de porc se spala usor si se curata de eventualele oscioare.
Ouale se bat energic, se adauga faina se asezoneaza de sare si se amesteca pana ce se inglobeaza si se obtine un aluat, un pic mai dens decat cel de clatite (daca e prea gros se mai ajuta cu putina apa, pana se obtine consistenta dorita!)
Bucatile de creier se pun in aluat si cu ajutorul unei linguri mai mari, se scot din aluat si se pun la prajit in uleiul incins, atentie sa fie in baie de ulei.
Se lasa la prajit cca. 5 min pe o parte apoi se intorc si se lasa la prajit si pe cealalta parte.
Se scot, intr-o strecuratoare, asa fac eu, ca sa se scurga uleiul in exces.
Creierul pana se serveste fierbinte alaturi de salata de sezon, cu sau fara garnitura ( piure, cartofi natur sau orez! )
Spor si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|