Cotlet de porc umplut la tava

Postat de gelu in Porc
20 Iul 2011 | 7526 vizualizari
Cotlet de porc umplut la tava

Ingrediente

  • 2 kg cotlet fara os,
  • 2 carnati afumati,
  • 6 cattofi,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 patrunjel,
  • 1pastarnac,
  • 1/2 telina mica,
  • 2 rosii,
  • 1 capatana de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • 3 linguri untura (ulei),
  • 100ml vin.

Mod de preparare

Se despica cotletul pe lungime, se aseaza carnatii cat e cotletul de lung si se leaga cu ata in cateva locuri (eu am folosit o tepusa de frigarui).

Se unge tava cu untura si se aseaza un strat de legume taiate in doua pe lung,ceapa taiata in sferturi, cateii de usturoi. Cotletul se da cu sare, piper si un pic de boia de ardei si se unge cu untura. Se aseaza peste legume, iar pe langa el se pun cartofi intregi cat incape si felii de rosii. Se toarna si 100 ml apa. Se acopera cu folie de aluminiu (aceasta ca sa nu atinga carnea, se pot pune cateva scobitori infipte in carne si dupa aceea folia peste) si se baga in cuptorul incins cca. 40 min,dupa care se descopera ,se toarna vinul peste carne si se mai lasa cca. 20-30 minute  la foc potrivit sa se rumeneasca frumos si sa nu se arda.

Se mai stropeste din cand in cand cu zeama din tava. Se scoate pe un platou si se taie felii. Se serveste cu cartofii si legume din tava.Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc umplut la tava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare taraneasca de cartofi, cu bacon si gogosari murati

Postat de merisor67

Mancare taraneasca de cartofi, cu bacon si gogosari murati

Spalam cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie acoperiti. Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece, ii curatam si...

Citeste continuarea

Oua in cuib de ciuperci cu carne

Postat de simona72

Oua in cuib de ciuperci cu carne

Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Incingem o tigaie wok adaugam 1-2 linguri ulei de masline si punem ciupercile la foc iute. Agitam tigaia(in loc de a amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2011, 11:54
vaiii cum arataaa
la 20.07.2011, 11:57
Excelent!
la 20.07.2011, 12:00
bine arata
la 20.07.2011, 12:10
bun venit printre bucatarasi!!!arata minunat cotletul
la 20.07.2011, 12:15
deliciooooooooos

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking