Cotlete de porc cu cartofi

Postat de mikidaniro in Porc
29 Mar 2012 | 2853 vizualizari
Cotlete de porc cu cartofi

O reteta simpIa si aromata

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 cartofi potriviti
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare,piper

Mod de preparare

Cotletele se bat usor cu ciocanul de carne,se sareaza si se pipereaza dupa gust.Intr-o tigaie punem uleiul si cele 4 cotlete si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti,apoi le scoatem pe o farfurie si le acoperim.In grasimea ramasa(daca cotletele au lasat prea multa mai scoatem din ea) punem ardeiul gras tocat patratele de 2 cm,lasam sa se rumeneasca 2-3 min,apoi adaugam ceapa curata,taiata solzisori si mai lasam 3-4 minute,amestecand frecvent.

Cartofii ii cratam,ii spalam si ii taiem cubulete,apoi ii adaugam peste ceapa si ardei.Lasam totul la foc potrivit 2-3 min. amestecand frecvent pentru a nu se lipi cartofii,apoi adaugam 150 ml apa,amestecam bine,potrivim de sare si piper si lasam sa dea intr-un clocot.

Intr-un vas termorezistent(pe care putem sa il punem in cuptor) punem cartofii,cotletele deasupra,mai adaugam cca 150 ml apa cat sa cuprinda cartofii,acoperim vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si il punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora sau pana sunt facuti cartofii.

Cand cartofii sunt aproape gatiti,eliminam capacul sau folia si lasam pana sunt gata,iar carnea a prins culoare maronie deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce

Postat de vasimur

Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce

  Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită,...

Citeste continuarea

Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi

Postat de MotanLaOale

Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi

Toate condimentele se pun intr-un castron si se amesteca cu uleiul. Se trec toate bucatile de cotlet prin amestecul de condimente si se pun intr-un castron una peste alta. Se invelesc in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2012, 13:03
papa bun
la 29.03.2012, 13:26
delicioase sunt cotletele! arata grozav!
la 29.03.2012, 13:30
MuItumesc,dakris!
Vera
la 29.03.2012, 13:34
tare buna mancarea ta!
la 29.03.2012, 14:15
vin la masa

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking