Cous cous cu rosii,masline si ceapa

Postat de JustLoveCookin in Mancaruri de post
26 Noi 2010 | 13216 vizualizari
Cous cous cu rosii,masline si ceapa

Ingrediente

  • 250 g cous cous
  • 270 ml apa in care am dizolvat un cub knorr de legume
  • cateva rosii cherry
  • 1 ceapa
  • masline
  • 1-2 linguri ulei masline

Mod de preparare

Punem la fiert apa in care eu mi-am permis sa pun si un cub knorr.Cand a fiert,punem cous cous-ul si stingem imediat.Amestecam putin si acoperim cu un capac, respectand instructiunile de pe cutie,deci il lasam asa cca 4-5 minute. Intre timp taiem ceapa feliute subtiri,rosiile si maslinele la fel.Le punem intr-un castron si asezonam cu ulei de masline,sare si putin oregano.

Punem uleiul peste cous cous,si punem tigaia din nou pe foc foarte mic.Amestecam 1-2 minute.Luam de pe foc si lasam la racit. Cand s-a racit,amestecam cous cous-ul cu salata,si lasam la rece putin.Este absolut minunat…Va recomand cu caldura sa il incercati.

Cei care nu tin post,pot pune si 1-2 conserve de ton,scurs de ulei sau saramura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu rosii,masline si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cous cous cu sos de rosii servit cu piept de pui

Postat de timea

Cous cous cu sos de rosii servit cu piept de pui

Punem mai intai cuşcuşul la fiert in apa cu putina sare. In acest timp punem o tigaie pe foc si picuram in ea un pic de ulei de masline in care calim apoi ceapa si ardeiul tocate marunt....

Citeste continuarea

Cous-cous cu legume

Postat de Sylvia

Cous-cous cu legume

Din compozitie va dati seama ca acest fel de mancare este o explozie de culori si savori, diferite texturi care se vor imbina armonios in final, este atat de buna incat carnea nu isi mai gaseste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2010, 10:04
o sa incerc si eu cu cubul de knorr.imi plac mult salatele cu cuscus
la 26.11.2010, 12:09
interesant! zilele viitoare pun si eu o reteta de cus-cus.
la 26.11.2010, 12:22
@mitinita: se simte diferenta,e mai aromat. imi plac si mie mult...
la 26.11.2010, 12:23
diva,abia astept sa vad reteta ta,chiar sunt in cautare de retete de cous cous,ca am in casa pt tot neamul.
la 26.11.2010, 12:50

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking